Life

Ce conțin, de fapt, crenvurștii din magazinele din România. Lista ingredientelor o să te surprindă

Ce ingrediente sunt trecute pe etichetele crenvurștilor supermarketurilor de la noi din țară. Te vei gândi de două ori înainte să îi pui în coșul de cumpărături.
04.03.2024 | 10:39
Ce contin de fapt crenvurstii din magazinele din Romania Lista ingredientelor o sa te surprinda
Ce ingrediente conțin crenvurștii din supermarketurile din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pe rafturile magazinelor din România se găsesc foarte multe tipuri de crenvurști. De obicei, românii optează pentru ei datorită faptului că sunt ușor de integrat în anumite preparate și sunt și gustoși. Însă, puțini dintre cei care aleg să îi pună în coșul de cumpărături știu, de fapt, ce conțin aceștia.

Câtă carne conține crenvurștii din comerț

De-a lungul timpului, despre crenvurști s-a discutat foarte mult, iar părerile au fost împărțite. Sunt persoane care îi consideră o variantă facilă și gustoasă de mic dejun. La polul opus, există voci care susțin că nu sunt deloc sănătoși și că ar trebui ”tăiați” din meniu.

ADVERTISEMENT

În România, crenvurștii sunt consumați atât de adulți, cât și de cei mici. De obicei, atunci când trebuie să aleagă tipul de crenvurști, românii oscilează între cei din carne de pui sau de porc. Dar, oare, câtă carne conțin aceștia în realitate?!

Atunci când mergem la cumpărături, este recomandat să citim etichetele produselor pe care le punem în coș pentru a nu avea surprize. Deși cu toții știm că rețeta de crenvurști trebuie să conțină și carne, uneori, etichetele s-ar putea să ne surprindă.

ADVERTISEMENT

Crenvurștii din comerț sunt făcuți din carne și condimente menite să le dea un gust bun. Însă, nu toate etichetele specifică adevăratul conținut de carne din produsul respectiv. În principiu, crenvurștii sunt buni dacă au în compoziție cel puțin 70%.

În urmă cu puțin timp, cei de la InfoCons au analizat mai multe tipuri de crenvurști existenți pe piață. Dincolo de conținutul de carne și de condimente, majoritatea lor aveau o listă destul de bogată de E-uri. Dar, pentru că nu multă lume acordă importanță listei de ingrediente, crenvurștii continuă să se numere printre alimentele preferate ale românilor.

ADVERTISEMENT

De ce nu este bine să consumi crenvurști la micul dejun

În schimb, specialiștii trag un semnal de alarmă și includ crenvurștii pe lista alimentelor nesănătoase. Se recomandă să fie consumați moderat și, cel mai important, să fie fierți înainte de a fi mâncați. În acest fel, te asiguri că stai departe de anumite boli de stomac.

În România, crenvurștii sunt consumați cel mai des la micul dejun. Specialiștii nu încurajează acest obicei, mai ales că, dimineața, organismul trebuie să își asigure vitamine și minerale. Tocmai de aceea, alimentele consumate la micul dejun trebuie alese cu mare grijă.

ADVERTISEMENT

Crenvurștii nu sunt deloc o variantă bună atunci când vine vorba de prima masă din zi. Micul dejun trebuie să conțină alimente care să îți dea energie pentru o zi întreagă. Poate că nu mulți români știu, dar mezelurile, în principal, sunt cele care te lasă fără energie.

În schimb, dacă vrei să faci față provocărilor de-a lungul zilei, poți opta pentru alimente sănătoase. Specialiștii în nutriție recomandă fructele, ouăle sau legumele la tigaie consumate la micul dejun, alături de cantitatea necesară de apă pentru a te menține hidratat.

ADVERTISEMENT