Life

Ce diferență există între Nutella și Fineti? De ce preferă românii mai mult unul din cele două

Nutella și Fineti sunt două produse aproape nelipsite din frigiderele noastre. În ultima perioadă, românii tind să opteze mai mult pentru unul dintre cele două alimente.
18.12.2022 | 16:58
Ce diferenta exista intre Nutella si Fineti De ce prefera romanii mai mult unul din cele doua
Care e diferența dintre Nutella și Fineti? Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, crema de ciocolată a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai populare deserturi. Pe biscuiți, clătite sau la prăjituri, ciocolata sub formă de cremă este extrem de delicioasă.

Care e diferența dintre Nutella și Fineti?

În prezent, Nutella și Fineti sunt două dintre cele mai cunoscute branduri existente pe piața românească. Ambele sunt la fel de delicioase, însă nu sunt identice.

ADVERTISEMENT

Între cele două produse există diferențe destul de importante, plecând de la consistența lor, până la prețul de achiziție.

Nutella este o cremă de cacao cu alune îndulcite. Este produsă de Ferrero, o companie italiană care este al treilea cel mai mare producător de ciocolată din lume.

ADVERTISEMENT

Nutella își are originea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, brutarul Pietro Ferrero a adăugat alune măcinate la o ciocolată pentru a compensa lipsa de cacao din țară.

După finalul războiului, cacaoa era extrem de scumpă în Italia. În aceste condiții, Ferrero a luat decizie de a amesteca această cacao cu alune pisate din belşug, pentru a evita nevoia unei cantităţi mult mai generoase din preţioasa cacao.

ADVERTISEMENT

A rezultat Pasta Gianduia, pe bază de alune. Acesta era, de fapt, strămoșul Nutella. Din anul 1964, Pasta Gianduia a primit titulatura de Nutella și Michele Ferrero, fiul lui Pietro, a fost cel care a comercializat Nutella în Europa.

În compoziția cremei de Nutella intră zahăr (sfeclă sau zahăr rafinat din trestie), ulei de palmier, alune (fiecare borcan conține echivalentul a aproximativ 50 de bucăți), cacao, lapte praf degresat, lecitină din soia, vanilină.

ADVERTISEMENT

De ce preferă românii mai mult Fineti în loc de Nutella

Fără îndoială, Nutella este lider detașat în preferințele consumatorilor. Dar pe piață există mărci mai accesibile care sunt la fel de gustoase.

Fineti este una dintre acestea. În plus, aceasta oferă două tipuri de cremă, ”Fineti spread – Cacao, alune și lapte” și ”Double Cocoa”. Are aceeași textură netedă și cremoasă la fel la toate celelalte creme.

Ingredientele Fineti sunt: zahăr, ulei vegetal, lapte praf degresat, pastă de alune, pudră de cacao, grăsimi vegetale hidrogenate, lecitină și arome.

Iubitorii cremei Nutella ar putea fi dezamăgiți de gustul cremei Fineti. Aceasta din urmă nu este așa de dulce și are mai puțină ciocolată.

Între Nutella și Fineti este o diferență destul de notabilă și de preț. Dat fiind acest aspect financiar, mulți români preferă să cumpere Fineti în loc de Nutella.

ADVERTISEMENT