Life

Ce este, de fapt, terapia cu apă rece. Cine nu are voie să facă așa ceva

Ce reprezintă terapia cu apă rece. Există anumite persoane care în niciun caz nu au voie să facă așa ceva. Iată despre cine este vorba!
24.02.2023 | 23:17
Ce este de fapt terapia cu apa rece Cine nu are voie sa faca asa ceva
Ce este, de fapt, terapia cu apă rece. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce este terapia cu apă rece. Există anumite persoane care nu au voie să o facă. Terapia cu temperaturi scăzute poate fi de mare ajutor pentru sănătate, dar există și unele dezavantaje pentru o anumită categorie de persoane.

Ce este, de fapt, terapia cu apă rece

Terapia cu apă rece poate fi realizată printr-un duș rece sau chiar o cadă cu gheață. În acest fel, corpul este expus la o doză minimă de frig, ce reprezintă, de fapt, o expunere la stres într-un mod pozitiv.

ADVERTISEMENT

Această terapie nu trebuie practicată niciun caz de persoanele cu boli de inimă sau care au alte probleme de sănătate ori afecțiuni ale sistemului circulator. Nici cei care sunt bolnavi de gripă sau răceală nu ar trebui să încerce această terapie pentru că poate înrăutăți simptomele bolii.

Terapia cu apă rece poate fi începută foarte ușor cu un duș rece și ulterior poate fi construită treptat rezistența dumneavoastră la frig.

ADVERTISEMENT

U sfat pentru a obișnui corpul cu temperaturi mai scăzute este să setăm inclusiv în casă temperaturi mai reduse, dar nu mai mici de 18° C, sau alternarea dușurilor calde cu cele reci.

Nu este ideal să faceți această terapie cu apă rece înainte de somn pentru că vă poate oferi o stare de alertă și mai degrabă să vă facă mai vigilent și în niciun caz să vă ajute să dormiți bine. Dușul rece ar trebui lăsat pentru prima parte a zilei în acest caz.

ADVERTISEMENT

Cât de rece trebuie să fie apa pentru această terapie

Un alt lucru important care trebuie știut despre terapia cu apă rece este că temperatura apei nu trebuie să fie extrem de rece și în niciun caz aproape de îngheț. Astfel, cei care încep această terapie o fac de la aproximativ 15° Celsius și pot ajunge până la 8° C sau mai puțin.

Un lucru foarte important este să vă ascultați tot timpul corpul și să nu încercați să vă forțați pentru această terapie pentru că puteți oricând să o luați de la capăt.

ADVERTISEMENT

Această terapie cu apa rece poate fi făcută în fiecare dimineață pentru cei avansați, dar cel mai bine ar fi să încercați de doar două sau trei ori pe săptămână.

Desigur, nu trebuie să vă forțați prea mult și un studiu a arătat chiar că 30 de secunde sub un duș rece au efecte pozitive asupra organismului, așa că în niciun caz nu trebuie să stați minute în șir în apă.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Comoara din Marea Neagră!Tocmai fost descoperită
Comoara din Marea Neagră!Tocmai fost descoperită
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii