Life

Ce i-a făcut un șofer unui urs aflat pe marginea drumului lângă Lacul Vidraru. Imaginile au devenit virale

Ce i-a făcut un șofer unui urs aflat pe marginea drumului, în apropiere de Lacul Vidraru, pe Transfăgărășan. Imaginile au ajuns virale.
31.07.2023 | 08:15
Ce ia facut un sofer unui urs aflat pe marginea drumului langa Lacul Vidraru Imaginile au devenit virale
Un turist a încercat să fotografieze un urs aflat pe marginea drumului. Sursa foto: Pro TV/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un șofer a vrut să-i facă o poză unui urs aflat pe marginea drumului, în apropiere de Lacul Vidraru. Animalul a reacționat, iar imaginile au ajuns virale în mediul online.

Ce i-a făcut un șofer unui urs aflat pe marginea drumului lângă Lacul Vidraru

Doi turiști aflați pe Transfăgărășan au vrut să fotografieze un urs care se afla pe marginea șoselei, în apropierea barajului Vidraru. La un moment dat, animalul s-a împins în portiera mașinii. Geamul autoturismului era închis.

ADVERTISEMENT

Șoferul a ieșit pe geam pentru a-i face o poză ursului, care se afla după parapet. Atunci când animalul a dat semne că se apropie de el, bărbatul a intrat rapid în mașină.

După aceea, ursul s-a retras. Cel mai probabil, acesta aștepta să primească ceva de mâncare. În această zonă, turiștii filmează mereu urșii de pe marginea drumului, veniți în speranța că vor obține mâncare.

ADVERTISEMENT

Au apărut, la un moment dat, o ursoaică și doi pui. Din păcate, autoritățile nu au făcut nimic pentru a preveni eventualele incidente, nici măcar montarea unui gard electric.

De asemenea, hrănirea urșilor este interzisă prin lege. Cu toate acestea, sunt multe persoane care fac acest lucru, astfel că autoritățile au dat multe amenzi de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii iunie, tot pe Transfăgărășan, un urs a fost lovit cu o sticlă de un bărbat aflat în mașină. Momentul a fost surprins de un alt șofer aflat la fața locului, iar oamenii s-au arătat revoltați de comportamentul turistului.

Mulți internauți au spus că acesta ar trebui să primească o amendă pentru că a lovit animalul. După imaginile apărute, omenii legii s-au autosesizat și au început căutările pentru șoferul autoturismului, dar și pentru pasagerul care a agresat ursul.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți urși ajung pe străzile din orașe

În ultimii ani, în mai multe orașe din România, urșii ajung adesea pe străzi, și nu doar în Brașov sau în stațiunile montane din Valea Prahovei, acolo unde oamenii s-au obișnuit cu situația.

Apariția acestora în oraș a devenit deja un lucru obișnuit, însă nu și în Ploiești, acolo unde a fost văzut un urs chiar zilele trecute. Mai exact, în jurul orei 1 noaptea, pe 23 iulie, locuitorii din oraș au fost avertizați de prezența ursului printr-un mesaj RO-Alert.

Animalul se afla în nordul orașului, iar oamenii au fost sfătuiți să rămână în case și să nu intre în contact cu ursul. Ulterior, a fost chemat un medic veterinar pentru a tranchiliza ursul. Acesta a fost relocat în afara orașului Ploiești.

ADVERTISEMENT