Fotbal intern

Ce i-a zis Gabi Tamaş arbitrului când l-a eliminat în România – Serbia 0-0: “Îl omoram!”

14.10.2018 | 23:59
Ce ia zis Gabi Tamas arbitrului cand la eliminat in Romania  Serbia 00 Il omoram

Fundaşul Gabi Tamaş a fost eliminat de arbitrul Kevin Blom în partida România – Serbia, 0-0, moment în care fotbalistul român s-a abţinut cu greu să nu aibă o reacţie violentă. FANATIK.RO a aflat ce i-a spus apărătorul centralului din Olanda.

Imediat după ce a fost dat afară, sârbii au ratat lovitura de la 11 metri prin căpitanul Tadic, fază la care Tamaş nu a mai avut puterea să se uite. Internaţionalul a făcut show la declaraţiile de după meci, lăudându-şi colegii şi aruncând săgeţi spre jurnalişti.

Tamaş i-a spus în faţă arbitrului că a greşit grav: “Dacă îl atingeam, îi zburam capul!”

Faza cheie a partidei dintre România şi Serbia s-a petrecut în minutul 44, atunci când Gabi Tamaş a fost sancţionat cu fault după ce l-ar fi lovit cu piciorul în gât pe Mijat Gacinovic. Sârbul a căzut ca secerat la pământ şi a primit îngrijiri medicale preţ de câteva minute. Arbitrul olandez Kevin Blom nu doar că a dictat lovitură de pedeapsă pentru Serbia, ci i-a arătat şi cartonaşul roşu apărătorului român.

FANATIK.RO a aflat că Tamaş s-a abţinut cu greu să nu se repeadă la central. Fundaşul central i-a spus lui Blom că a greşit grav, în faţă, chiar în momentul în care acesta îl elimina: “E o eroare! Cum poţi să îmi dai roşu pentru aşa ceva? Dacă îl atingeam, îi zburam capul! Îl omoram!”, a încercat apărătorul român să îi explice olandezului. Arbitrul a fost însă de neînduplecat, iar Tamaş a fost nevoit să se ducă la cabine.

Oficialii lui Hapoel Haifa i-au trimis dovada că nu a fost penalty!

Internaţionalul român nu s-a mai uitat la execuţia lui Tadic şi a mers direct la vestiare. În pauza meciului, fundaşul a primit, din Israel, două imagini cu momentul fazei controversate. Oficiali ai lui Hapoel Haifa i-au transmis lui Tamaş că a fost victima unei erori de arbitraj şi că se vede clar că nu îl atinge pe Gacinovic.

Faza a stârnit numeroase dezbateri şi în rândul oamenilor de fotbal de la noi. Tot în pauza partidei, Mirel Rădoi şi Mihai Stoichiţă au fost surprinşi de FANATIK.RO în timp ce încercau să îi explice lui Răzvan Burleanu ce s-a întâmplat la eliminarea lui Tamaş.

Săpunaru l-a apărat pe Tamaş, Balaj l-a desfiinţat pe arbitru

De altfel, colegul din centrul liniei defensive, Cristi Săpunaru, i-a luat apărarea lui Tamaş, amintind de o imagine pe care i-ar fi arătat-o fostul jucător al lui Dinamo şi FCSB (este vorba de una dintre cele două fotografii primite din Israel de Tamaş): “Am vorbit cu Gabi şi mi-a arătat o poză în care se vede că nu-l atinge. Din ce am văzut este henț la sârb. Arbitrul a fluierat, s-a terminat. Asta este. Suntem mulţumiţi că nu am luat gol. Nu contează că sunt schimbaţi fundaşii centrali, contează să câştigăm meciurile”, a spus Cristian Săpunaru, imediat după meciul România – Serbia.

Mult mai vehement a fost Cristi Balaj. Specialistul în arbitraj al celor de la Telekomsport a criticat decizia luată de Kevin Blom, pe care a catalogat-o ca fiind o greşeală grosolană: „Dacă există doar o ştergere, nu avem răutate şi nici intenţie de lovire, intensitate. Era suficient cartonaş galben pentru imprudenţă. Ce să mai vorbim, a fost o greşeală grosolană! Categoric, a fost o eliminare gratuită. Exact cum am spus, în primul rând, nu-l atinge pe sârb.

În al doilea rând, n-a fost intenţie. Tamaş a încercat să joace balonul, nu a urmărit să-şi lovească adversarul. Nici vorbă de penalty. N-a existat contact, cum am spus deja. A fost, cel mult, o ştergere pe care, însă, trebuie să o căutăm, să vedem dacă este! Pentru joc periculos s-ar fi putut da, cel mult, lovitură liberă indirectă din acel loc”, a spus Balaj.