News

Ce i s-a întâmplat unui șofer care a mers cu Dacia Spring la munte și l-a prins furtuna. Nu se aștepta: ”Mi-a ajuns apă la nivelul ușii…”

Un șofer român care a decis să urce cu mașina sa, Dacia Spring, în zona de munte, povestește experiența trăită. Ce a pățit în momentul în care a fost prins de furtună.
03.09.2022 | 10:00
Ce i sa intamplat unui sofer care a mers cu Dacia Spring la munte si la prins furtuna Nu se astepta Mia ajuns apa la nivelul usii
Un român prins de furtună cu Dacia Spring, la munte, povestește experiența trăită. Sursa foto: autoevolution.com
ADVERTISEMENT

Dacia Spring, primul model electric al producătorului auto român, câștigă tot mai mult teren în România. Șoferii încearcă fel și fel de experiențe cu acest autovehicul.

Un român prins de furtună cu Dacia Spring, la munte, povestește experiența trăită: ”Mi-a ajuns apă la nivelul ușii…”

Foarte mulți conducători auto care posedă o Dacia Spring se declară mulțumiți de mașină. Alții recomandă ca mașina să fie folosită doar în oraș sau pe distanțe scurte.

ADVERTISEMENT

Un român a vrut să vadă cum rezistă mașina electrică într-o distanță mare, Târgu Mureș – Oradea. În zona Huedin, una montană, acesta a experimentat, fără voia lui, și o furtună puternică.

Deși apa i-a ajuns până la nivelul ușii, nu i-a fost afectată bateria mașinii. spre surprinderea sa, ”mașinuța s-a comportat mai bine ca noi, oamenii”, spune acesta.

ADVERTISEMENT

”Am fost cu Springul, de la Tg. Mureș la Oradea, săptămâna trecută, am prins mama furtunilor dincolo de Huedin, prin munți. Mi-a ajuns apă la nivelul ușii, într-o parcare, dar nu a intrat la baterie.

S-a comportat mașinuța mai bine ca noi, oamenii. În weeekend am mers cu benzinarut de la Mureș la Reșița. I-am dat pe autostrada 140, și am scos pe tot drumul un consum total de 65 l de combustibil, 100 de euro”, spune șoferul român, pe pe grupul Dacia Spring România, de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Bilanțul unui român după 12.000 de kilometri cu Dacia Spring

Un alt român care conduce o mașină electrică Dacia Spring a făcut bilanțul după 12.000 de kilometri parcurși. Acesta se declară mulțumit de autovehicul.

”După 12.000 km am constat că Dacia Spring este o mașinuță extrem de versatilă și economică: 8 lei/100km (încărcat acasă), ideală pentru oraș și navete scurte.

ADVERTISEMENT

Te chinui puțin la drumuri lungi dar, merită pentru economiile pe care le faci în restul anului: 98%. Cazul meu: soția nu are permis și, o termică în plus nu se justifică”, a scris șoferul pe același grup de Facebook.

Numărul autoturismelor electrice Dacia Spring vândute în România a trecut de 5.000. Pe întregul continent, în aprilie, circulau peste 40.000 de vehicule Dacia Spring. Cele mai multe erau înmatriculate în Franţa (peste 18.000 de unităţi), Italia (6.700) şi Germania (5.100).

ADVERTISEMENT