Life

Ce înseamnă fondul de urgență. Care este suma pe care trebuie să o aibă fiecare român

Ce este fondul de urgență și de ce toată lumea trebuie să îl aibă în casă. Despre ce venituri este vorba, care sunt recomandările.
03.02.2023 | 23:16
Ce inseamna fondul de urgenta Care este suma pe care trebuie sa o aiba fiecare roman
Ce este fondul de urgență și de ce toată lumea trebuie să îl aibă. Despre ce venituri este vorba. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce înseamnă fondul de urgență. Care este suma pe care trebuie să o aibă fiecare român pentru situațiile neprevăzute, fie că este vorba de rămânerea fără un loc de muncă, fie atunci când întâmpini probleme medicale.

Ce este fondul de urgență și de ce toată lumea trebuie să îl aibă. Despre ce venituri este vorba

Fondul de urgență o sumă de bani pe care trebuie să o aibă fiecare român în locuință sau pe card și la care se poate apela în clipa în care apare o situație neprevăzută. În această categorie intră inundațiile, reparațiile sau consultațiile medicale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta poate înseamna inclusiv economiile adunate pentru a fi de folos atunci când salariul îți este micșorat sau când nu mai poți munci o perioadă de timp, care nu este determinată foarte clar.

Mai mult decât atât, specialiștii în domeniul financiar sunt de părere că fondul de urgență trebuie să acopere cel puțin trei venituri lunare nete. O rezervă de bani nu te trimite direct la bancă pentru un credit sau la un împrumut.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că fondul de urgență trebuie să se încadreze neapărat măcar între 1.000 și 2.000 de lei. O rezervă financiară de genul acesta te ajută să ieși la liman atunci când întâmpini probleme.

Câți români au un fond de urgență

Un sondaj realizat recent arată că foarte puțini români reușesc să aibă deoparte un fond de urgență pe care să se bazeze la nevoie. Mai exact, potrivit cec.ro, 71% dintre locuitorii din România nu au reușit să aibă acești bani.

ADVERTISEMENT

În plus, peste 5% dintre români nu au deloc finanțe în cazul în care s-ar confrunta cu cheltuieli neprevăzute, cum ar fi reparația mașinii personale sau cumpărarea unui bilet de avion.

Mare atenție, însă, că acest fond de urgență nu trebuie cheltuit pe mofturi și capricii, printre care se numără schimbarea telefonului mobil cu unul de ultimă generație sau a unui televizor mai modern.

ADVERTISEMENT

Avantajul major al acestor economii este că poți ”umbla” oricând la ele, fără să fii condiționat de termenii și condițiile de la bănci, mai ales în cazul depozitelor. Accesul este unul foarte facil pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT
Tags: