Life

Ce meniu a găsit un român într-o stațiune din Grecia. Nu i-a venit să creadă: „Ultima tendința în gastronomie”

Un român a rămas surprins de meniul publicat în limba noastră la un restaurant grecesc dintr-o stațiune faimoasă. Acestuia nu i-a venit să creadă ce scria acolo!
25.08.2022 | 20:03
Ce meniu a gasit un roman intro statiune din Grecia Nu ia venit sa creada Ultima tendinta in gastronomie
Meniul găsit de un român plecat în vacanță în Grecia. Ce scria în el. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Un român plecat în vacanță în Grecia a rămas surprins de meniul pe care l-a găsit la un restaurant. Ce serveau grecii acolo, de fapt!

Meniul găsit de un român plecat în vacanță în Grecia. Ce scria în el

Un român plecat în vacanță în Grecia a găsit un meniu în limba română la un restaurant din stațiunea Paralia Katerinis din Grecia.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost uimit de ce scria acolo, mai ales pentru că preparatele puse la vânzare erau trecute în limba română. Totuși, în redactarea grecilor s-au strecurat niște greșeli, care nu au fost iertate de turistul român.

Românul plecat în vacanță în Grecia a făcut o poză la meniul pus pe stradă și l-a publicat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Caracatiță. Ciorbă de pui cu carne de pește. Miel”, scria pe tăblia respectivă.

„Ultima tendința în gastronomie”, a fost descrierea pusă de român la imaginea respectivă, unde se vedea că grecii aveau diferite tipuri de ciorbă.

Meniul găsit de român
Meniul găsit de român. Foto: Facebook Forum Grecia

Mulți români le-au luat apărarea grecilor. Ce au spus cei care au fost derutați de meniu

Au fost unii turiști care au fost de acord cu postarea și s-au amuzat pe seama faptului că nu se înțelegea ce fel de preparate sunt vândute, de fapt, la acel restaurant din Grecia.

ADVERTISEMENT

Cineva chiar a spus că astfel de zone ar trebui evitate de turiști!

„Când văd așa ceva la restaurant/tavernă știu că e momentul să caut cazare în altă zonă”, a spus un alt turist.

„Nu sunt cârcotaș de fire și nici din fire, dar până la urmă ce ciorbă se vinde la acel restaurant?”, a întrebat cineva, confuz din cauza meniului.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, mulți români au fost de părere că grecii ar trebui apreciați pentru gestul în sine, de a avea un meniu în română.

„De apreciat că își dau silința pentru turiștii români, nu toată lumea știe engleză/greacă și fac eforturi să scrie în limba noastră, atât pe aceste plăcuțe de prezentare, cât și meniurile în limba română, chiar sunt de apreciat, nu găsești asta în orice țară, dar noi cârcotași de fire, nu știm să apreciem eforturile lor ci luăm în derândere exprimarea”, a scris cineva.

O altă persoană a spus chiar că a mâncat acolo iar prețurile au fost decente și preparatele gustoase.

„Da, aici la Zografos, mâncare bună… preț rezonabil, servicii de calitate. Eu am fost mulțumită, voi reveni în toamnă!”, a scris o româncă mulțumită.

O altă turistă a vrut să explice pe înțelesul tuturor ce preparate erau în meniu, așa că le-a expus pe rețelele de socializare.

„La miștouri suntem cei mai buni, ce să zic! Numai cine nu vrea nu citește așa cum trebuie. E simplu că bună ziua. Acolo se poate servi caracatiță, miel și următoarele ciorbe: de pui și cu carne de pește”, a mai spus altcineva.

ADVERTISEMENT
Tags: