News

Ce mesaj a lăsat Dorian, tânărul mort în accidentul din Pitești. „Viteza mă va omorî, să nu plângeți pentru că eu zâmbeam”

Pasiunea vitezei la volan l-a ucis la numai 22 de ani. Mesajul lăsat de Dorian, tânărul mort într-un cumplit accident în Pitești
18.11.2023 | 18:44
Ce mesaj a lasat Dorian tanarul mort in accidentul din Pitesti Viteza ma va omori sa nu plangeti pentru ca eu zambeam
Excesul de viteză a mai provocat o tragedie: Dorian și-a pierdut viața la numai 22 de ani / Foto: captură, Ziarul Argeșul
ADVERTISEMENT

Un accident tragic a avut loc vineri noapte, în Pitești, în zona Stadionului. Șoferul, un tânăr de numai 22 de ani, pe nume Dorian, și-a pierdut viața în urma rănilor suferite.

Un mort, doi răniți

Un accident tragic a avut loc în Pitești, pe strada Nicolae Dobrin, în urma căruia șoferul, un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața iar alte două persoane au fost rănite. Potrivit IJP Agreș, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, în mașină la mai aflau două persoane, un băiat în vârstă de 18 ani și o față de 19 ani. „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au fost sesizați, noaptea trecută, în jurul orei 02:30, cu privire la faptul că, pe strada Nicolae Dobrin a avut loc un accident rutier.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un tânăr de 22 de ani, din Albota, care conducea un autoturism, pe strada Nicolae Dobrin, din direcția Războieni către Smeurei, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a izbit de un stâlp din beton”, potrivit IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

„În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto și vătămarea ușoară a doi pasageri din autoturism (un tânăr de 18 ani și o tânără de 19 ani).

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.  În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs”.

ADVERTISEMENT

„Într-o zi viteza mă va omorî”

Potrivit Ziarul Argeșul, Dorian era pasionat de viteză, lucru ce rezultă și din postările făcute de tânăr pe rețele de socializare. „Într-o zi viteza mă va omorî, să nu plângeți pentru că eu zâmbeam”, se putea citi într-o postare.

Viteza la volan comportă numeroase riscuri și este asociată cu cele mai tregice accidente. Unul din efectele condusului cu viteză excesivă este reducerea, pentru șofer, a timpilor de observație, de anticipare și de reacție: crește riscul de eroare.

ADVERTISEMENT

Distanța necesară pentru a încetini și a opri devine mai mare. Prin urmare, conducerea necesită un efort mult mai mare de anticipare. Pe măsură ce viteza crește, câmpul vizual se reduce. La viteze mari, acesta este limitat la o vedere centrală a drumului.

Ooseală și stres sporite

Cu cât viteza este mai mare, cu atât impactul în caz de accident este mai mare și consecințele sunt mai grave. Orice coliziune frontală la peste 80 km/h duce aproape inevitabil la moartea sau la daune ireversibile pentru orice pasager, chiar dacă acesta poartă centura de siguranță.

Conducerea cu viteză mare este obositoare, forțându-i pe șoferi să proceseze o cantitate mare de informații într-un timp scurt și să își adapteze în permanență vederea. Viteza induce stres, ceea ce duce la oboseală și la pierderea vigilenței, doi factori majori în cazul producerii accidentelor.

 

 

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților