Un accident tragic a avut loc vineri noapte, în Pitești, în zona Stadionului. Șoferul, un tânăr de numai 22 de ani, pe nume Dorian, și-a pierdut viața în urma rănilor suferite.
Un accident tragic a avut loc în Pitești, pe strada Nicolae Dobrin, în urma căruia șoferul, un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața iar alte două persoane au fost rănite. Potrivit IJP Agreș, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.
Potrivit presei locale, în mașină la mai aflau două persoane, un băiat în vârstă de 18 ani și o față de 19 ani. „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au fost sesizați, noaptea trecută, în jurul orei 02:30, cu privire la faptul că, pe strada Nicolae Dobrin a avut loc un accident rutier.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un tânăr de 22 de ani, din Albota, care conducea un autoturism, pe strada Nicolae Dobrin, din direcția Războieni către Smeurei, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a izbit de un stâlp din beton”, potrivit IPJ Argeș.
„În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto și vătămarea ușoară a doi pasageri din autoturism (un tânăr de 18 ani și o tânără de 19 ani).
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs”.
Potrivit Ziarul Argeșul, Dorian era pasionat de viteză, lucru ce rezultă și din postările făcute de tânăr pe rețele de socializare. „Într-o zi viteza mă va omorî, să nu plângeți pentru că eu zâmbeam”, se putea citi într-o postare.
Viteza la volan comportă numeroase riscuri și este asociată cu cele mai tregice accidente. Unul din efectele condusului cu viteză excesivă este reducerea, pentru șofer, a timpilor de observație, de anticipare și de reacție: crește riscul de eroare.
Distanța necesară pentru a încetini și a opri devine mai mare. Prin urmare, conducerea necesită un efort mult mai mare de anticipare. Pe măsură ce viteza crește, câmpul vizual se reduce. La viteze mari, acesta este limitat la o vedere centrală a drumului.
Cu cât viteza este mai mare, cu atât impactul în caz de accident este mai mare și consecințele sunt mai grave. Orice coliziune frontală la peste 80 km/h duce aproape inevitabil la moartea sau la daune ireversibile pentru orice pasager, chiar dacă acesta poartă centura de siguranță.
Conducerea cu viteză mare este obositoare, forțându-i pe șoferi să proceseze o cantitate mare de informații într-un timp scurt și să își adapteze în permanență vederea. Viteza induce stres, ceea ce duce la oboseală și la pierderea vigilenței, doi factori majori în cazul producerii accidentelor.