Life

Ce nu e bine să ai lângă patul din dormitor. Îți fură toată energia și nu te lasă să dormi

Ce nu e bine să ții lângă patul din dormitor pentru a scăpa de stres și energii negative? Există câteva supestiții destul de ciudate.
10.12.2023 | 20:25
Ce nu e bine sa ai langa patul din dormitor Iti fura toata energia si nu te lasa sa dormi
Ce nu e bine să fie lângă patul din dormitor. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Ce nu e deloc indicat să ai lângă patul din dormitor și în dormitor în general? Există câteva lucruri din arta Feng Shui de care e bine să ținem cont pentru a trăi în armonie și a scăpa de energiile negative.

Ce nu e bine să ai lângă patul din dormitor

Sunt multe superstiții legate de amenajarea spațiului în care trăim, în care ne ocupăm timpul și mai ales în care dormim. Vă prezentăm câteva idei care pot părea ciudate, însă sunt unele după care se ghidează multe persoane care cred în tot ce ține de Feng Shui.

ADVERTISEMENT

În primul rând, nu e bine să așezi patul din dormitor lângă fereastră sau oglindă. Se spune că toată energia vitală iese pe geam. În cazul oglinzii, ea va reflecta toate gândurile tale negre și le va retrimite spre tine. Apoi, e recomandat ca patul din dormitor să fie amplasat astfel încât să stăm cu capul spre punctul cardinal nordic și cu picioarele spre sud.

Tot conform regulilor Feng Shui, în dormitor nu au ce căuta aparaturile electronice, căci ești supus ”hoților” de energii. Mai trebuie precizat că orice amenajare a dormitorului e bine să nu ignore cele cinci elemente de tip Feng Shui, esențiale în cultura asiatică în special: lemn, foc, apă, pământ și metal.

ADVERTISEMENT

Culorile specifice fiecărui element Feng Shui

Cu alte cuvinte, aceste elemente determină ciclurile de energie constructivă. Elementele pot fi reprezentate în primul rând de culorile asociate acestora. Pentru a avea elementul lemn e bine să alegi ceva verde în dormitor. Poate fi draperia de la geam sau lenjeria patului.

Pentru foc avem culorile roșu, galben, mov sau portocaliu. Sunt suficiente niște vaze sau obiecte ornamentale puse pe noptiera de lângă care să aibă aceste culori sau măcar una dintre ele.

ADVERTISEMENT

Pământul e reprezentat de culorile galben și maro deschis. Dacă ai vreun dulăpior în dormitor, e bine să aibă una din aceste două culori. De asemenea, metalul e simbolizat de alb, gri sau orice formă rotundă. Apa vine cu albastru, negru ori liniile curbe.

 

 

Tags: