Life

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor pe timp de iarnă. Amenda e 2.900 de lei

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor pe timp de iarnă. Amenzile sunt foarte mari pentru cei care nu respectă legea. Cât sunt acestea.
27.11.2023 | 19:26
Ce nu trebuie sa le lipseasca soferilor pe timp de iarna Amenda e 2900 de lei
Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor pe timp de iarnă. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor pe timp de iarnă. Amenda este una foarte usturătoare pentru cei care nu se conformează.

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor pe timp de iarnă

Temperaturile au scăzut și în unele zone ale țării este iarnă de-a dreptul. Șoferii trebuie să fie pregătiți pentru condițiile de drum, iar acest lucru nu înseamnă altceva decât că trebuie să se alinieze legii.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe timp de iarnă trebuie să fim echipați nu numai cu cauciucuri corespunzătoare, ci și cu alte două elemente. Legea în vigoare le cere șoferilor să aibă în portbagaj un săculeț de nisip și o lopată pentru deszăpezire. Acestea pot fi folosite în cazuri de urgență, dacă rămân blocați.

Amenda este și ea una mare pentru cei care nu se conformează. Riscați să plătiți până la 2.900 de lei dacă nu vă conformați legii!

ADVERTISEMENT

De ce să nu iei cauciucuri la mâna a doua

Referitor la cauciucuri, specialiștii spun că nu trebuie să luăm în niciun caz la mâna a doua. De asemenea, nici cauciurile mai vechi de patru sau cinci ani nu mai trebuie folosite pentru că ne pot pune în pericol pe drum.

”Cauciucurile la mâna a doua nu sunt o variantă sub nicio formă. Pentru că, potrivit legii, pot să merg cu cauciucul până când adâncimea canalului este de 1,6 mm. Sub această valoare, nu mai este legal.

ADVERTISEMENT

Cauciucul nou are 8 mm adâncimea. Cauciucul are cea mai bună aderență când este abia fabricat. Cu fiecare minut care trece, el devine mai puțin aderent.

Când trece de 4-5 ani vechime, nu îl mai folosim. Pe măsură ce cauciucul se uzează de la 8 mm până la 4 mm (cel de iarnă) și 3 mm (cel de vară), chiar dacă legea permite 1,6 mm, se presupune că suntem la o aderență scăzută. Cauciucul îmbătrânește cu timpul și se uzează”, a declarat Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT