Life

Ce pensie infimă are, de fapt, Jean Paler. „M-au uitat toți. Parcă nici nu exist”

Ce pensie infimă are Jean Paler. Îndrăgitul actor se descurcă lunar cu o sumă foarte mică și are probleme serioase de sănătate.
12.02.2024 | 12:58
Ce pensie infima are de fapt Jean Paler Mau uitat toti Parca nici nu exist
Ce pensie are Jean Paler. Sursa foto: Captură YouTube, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jean Paler are o pensie infimă, cu care se descurcă foarte greu. Actorul a fost uitat de cunoscuți și trece prin momente grele din cauza problemelor cu inima.

Ce pensie infimă are Jean Paler. Suma cu care se descurcă lunar

În vârstă de 71 de ani, Jean Paler nu trece printr-o perioadă ușoară din viața sa. Îndrăgitul actor se confruntă cu probleme serioase de sănătate și a fost operat la inimă, iar pe medicamente cheltuie mai mulți bani decât câștigă din pensie.

ADVERTISEMENT

Actorul are o pensie de numai 840 pe lună, iar medicamentele pe care trebuie să le ia costă 1.400 de lei lunar. În fiecare an, Jean Paler petrece câteva luni bune la spital și spune că a fost uitat de toată lumea.

În afară de familie, fără de care nu s-ar putea descurca, actorul spune că toți l-au uitat. Cu ceva timp în urmă, Jean Paler a fost la un pas să-și piardă viața din cauza problemelor cu inima.

ADVERTISEMENT

Mai exact, actorul se afla pe stradă, în Sinaia, și a căzut în fața unei mașini. A ajuns la spital, la Fundeni, acolo unde medicii l-au ajutat să-și revină.

“Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1.400 de lei pe lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni.

ADVERTISEMENT

Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc. Puteam să mor!

Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct”, a povestit Jean Paler în cadrul emisiunii Teo Show, de la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Unde locuiește în prezent Jean Paler

În acest moment, Jean Paler locuiește într-un apartament din Sinaia, unde fiica sa, în vârstă de 26 de ani, are grijă de el. Aceasta s-a mutat la el și se ocupă cu treburile casnice din locuința actorului.

“Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski. Nici un fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea!

E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe.

M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist. De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac.”, a mai spus Jean Paler, citat de ciao.ro.

Din păcate, Jean Paler nu mai poate urca pe scenă. Medicii i-au interzis să mai profereze din cauza problemelor de sănătate pe care le are de ceva timp.

“Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru”, a mai spus actorul.

ADVERTISEMENT
Tags: