News

Ce pensie primește Maria Băsescu de la statul român. Soția lui Traian Băsescu încasează o sumă foarte mică

Maria Băsescu, fosta Primă Doamnă a României, primește o pensie foarte mică de la statul român.
23.07.2021 | 07:45
Ce pensie primeste Maria Basescu de la statul roman Sotia lui Traian Basescu incaseaza o suma foarte mica
Ce pensie primește Maria Băsescu de la statul român. Soția lui Traian Băsescu încasează o sumă foarte mică. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ajunsă la 70 de ani, Maria Băsescu, o fostă Primă Doamnă a României de o eleganță desăvârșită, cu o prezență extrem de discretă, nu se poate mândri cu o pensie de invidiat, ba dimpotrivă.

În timp ce fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este unul dintre cei mai înstăriți politicieni, nu putem spune acelaşi lucru şi despre soţia lui. Maria Băsescu are un venit lunar mult mai mic decât soţul ei.

ADVERTISEMENT

Fosta Primă Doamnă a țării, Maria Băsescu, pensie foarte mică de la statul român

Timp de un deceniu, perioadă în care Băsescu a stat la Cotroceni în funcția supremă în stat, Maria Băsescu a avut apariții extrem de discrete.

Aceasta s-a afișat mereu ca o femeie elegantă, rafinată, cu foarte rare luări de cuvânt în public. După cele două mandate ale lui Băsescu, s-au aflat detalii despre veniturile celor doi, cât încasează lunar fostul președinte, dar şi ce pensie extrem de mică încasează lună de lună Maria Băsescu.

ADVERTISEMENT

Maria Băsescu și-a dedicat aproape tot timpul familiei ei, ea afirmând în urmă cu câțiva ani că regretă că nu a mers la muncă mai mult. În aceste condiții, pensia ei este una incomparabilă cu cea a fostul președinte și actual europarlamentar, Traian Băsescu.

Fosta Primă Doamnă încasează, de la statul român, o indemnizație de doar 700 de lei pe lună, potrivit OKMagazine.

ADVERTISEMENT

”De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu lucram în turism, pe Litoral. Și îmi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii.

Să fie mulți oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mana, cum se spune”, a spus Maria Băsescu, într-un interviu din 1995.

ADVERTISEMENT

Soțul Mariei Băsescu, Traian Băsescu, un politician înstărit

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu poate fi numit unul cei mai înstăriţi politicieni din țară. Pe lângă indemnizaţia de fost preşedinte, pensia specială, şi salariul de la Parlamentul European, Băsescu deţine mai multe titluri de stat care valorează aproape jumătate de milion de euro.

Băsescu mai beneficiază de o pensie care i-a adus în 2020 aproape 13.000 de euro. Din calitatea de fost preşedinte, Traian Băsescu mai primeşte şi o indemnizaţie anuală de 200.000 de lei (41.600 de euro), adică peste 16.500 de lei pe lună (3.400 de euro).

În declarația de avere completată în toamna lui 2020, înainte de a candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, fostul șef de stat spunea că mai deține două terenuri în București, ambele închiriate de la Primăria Capitalei, precum și un apartament de 250 de mp cumpărat în 2003 alături de soția sa, Maria Băsescu. Acesta mai deține și două autoturisme, un Ford B-Max și o Dacia Duster.

Ceasurile și tablourile fostului președinte însumează 171.000 de euro. În privința conturilor bancare, acesta deține împreună cu soția zece conturi în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro.

ADVERTISEMENT