News

Ce pensie specială va avea judecătoarea care a scăpat de pușcărie ca urmare a prescripției

Judecătoarea care a scăpat de pușcărie ca urmare a prescripției va avea parte de o pensie specială destul de consistentă.
04.08.2023 | 13:04
Ce pensie speciala va avea judecatoarea care a scapat de puscarie ca urmare a prescriptiei
Judecătoarea care a scăpat de pușcărie ca urmare a prescripției, pensie specială uriașă. Sursa foto: self.com
ADVERTISEMENT

Elena Burlan, judecătoarea care a scăpat de o eventuală condamnare prin prescrierea faptelor, după ce fusese condamnată în primă instanță la închisoare pentru luare de mită de la interlopi, va avea parte de o pensie specială consistentă.

Judecătoarea care a scăpat de pușcărie ca urmare a prescripției, pensie specială uriașă

Judecătoarea a fost suspendată în funcţie în mai 2018. Peste doi ani, în 2020, În iulie 2020, Elena Burlan era condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru luare de mită.

ADVERTISEMENT

La judecarea apelului, Instanţa supremă a constatat că faptele de care era acuzată judecătoarea s-au prescris. Au fost aplicate în acest sens două decizii ale Curţii Constituţionale. Prin urmare, condamnarea de la prima instanţă a fost anulată.

Veștile excelente pentru judecătoarea Burlan nu s-au oprit aici. Imediat după ce dosarul ei a fost închis, s-a decis că ea va primi toate salariile restante. În plus, pentru că are vechimea necesară, ea va beneficia de pensie specială. Potrivit surselor FANATIK, pensia judecătoarei va fi în jur de 20.000 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave aduse de DNA pe numele judecătoarei Elena Burlan

Dosarul de corupție al judecătoarei Burlan a fost înregistrat la DNA în 2016. Procurorii spun că, în perioada 2009-2010, în contextul judecării unui dosar penal privind infracţiuni cu violenţă, judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş a primit suma totală de 63.000 euro de la patru dintre inculpaţi, dintre care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat.

Ar fi primit banii în mai multe etape. Într-o primă fază, a acceptat să primească suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Alţi 30.000 de euro a încasat pentru a pronunţa o hotărâre de condamnare cu suspendare faţă de toţi inculpaţii din dosar.

ADVERTISEMENT

Din referatul DNA reiese că banii ar fi fost primiţi prin intermediul unei ghicitoare. Judecătoarea avea o relaţie apropiată cu aceasta. Femeia o vizita pe Elena Burlan acasă, dar şi la locul de muncă, Tribunalul Bucureşti. Aici, presta servicii de ghicit.

Apoi, în vara anului 2010, Elena Burlan a primit spre judecată un alt dosar. În această speță, cinci interlopi erau acuzaţi de tentativă la omor calificat, după ce au atacat cu bâtele un bărbat care făcea parte dintr-o grupare rivală.

ADVERTISEMENT

În acest caz, judecătoarea a fost acuzată că a primit suma de 8.000 de euro. Pentru acești bani, a înlocuit măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Pentru suma 15.000 de euro, Burlan a dispus pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de patru dintre cei cinci inculpaţi.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Un loc din România, destinația turistică a anului. Turiștii de aici se cred...
Un loc din România, destinația turistică a anului. Turiștii de aici se cred în Paradis
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată