News

Fostul director Unifarm a scăpat de închisoare, în dosarul achiziției de echipamente anti-COVID. Care e pedeapsa primită

Fostul director Unifarm a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia Curții de Apel București este definitivă.
14.06.2023 | 13:29
Fostul director Unifarm a scapat de inchisoare in dosarul achizitiei de echipamente antiCOVID Care e pedeapsa primita
Fostul director Unifarm, condamnat în dosarul achiziției de echipamente anti-COVID din pandemie. Sursa foto: GreatNews
ADVERTISEMENT

Fostul director Unifarm, Adrian Ionel, a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul achiziției de echipamente anti-COVID din perioada pandemiei. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Fostul director Unifarm, Adrian Ionel, condamnat la închisoare cu suspendare

Magistrații au hotărât, miercuri, ca fostul șef al Unifarm SA să primească un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la fals intelectual. Adrian Ionel a fost achitat pentru infracțiunile de luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență.

ADVERTISEMENT

Amintim că fostul director a fost acuzat că a cerut mită în valoare de 760.000 de euro unei companii, pentru a-i atribui un contract de achiziție de echipamente anti-COVID în perioada pandemiei.

Vorbim de 250.000 de combinezoane şi trei milioane de măşti chirurgicale. În primă instanță, Tribunalul București l-a condamnat pe Adrian Ionel la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Ce transmite Curtea de Apel București

Miercuri, 14 iunie, fostul director Unifarm a aflat că a scăpat de condamnarea cu executare. Curtea de Apel a hotărât ca acesta să primească un an de închisoare cu suspendare, executarea fiind amânată timp de doi ani.

„Înlătură pedepsele complementare şi accesorii aplicate de prima instanţă. În baza art.396 alin.1, 4 Cod procedură penală raportat la art.83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului Ionel Eugen-Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals intelectual, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 321 alin.1 Cod penal.

ADVERTISEMENT

În baza art.83 alin.1 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art.84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, transmite Curtea de Apel București.

Pentru abuz în serviciu, luare de mită și complicitate la trafic de influenţă, Adrian Ionel a fost achitat, magistrații Curții de Apel București considerând că „fapta nu există”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, procesul penal a încetat, deoarece a intervenit prescripția. În perioada termenului de supraveghere, fostul director Unifarm va avea de respectat câteva măsuri:

„a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.”, a anunțat CAB.

ADVERTISEMENT