Life

Ce plantă e bine să pui în murături ca să nu mai facă floare. Trucul pe care marii bucătari îl folosesc

Ce plantă trebuie să pui în murături pentru ca acestea să nu mai facă floare. Trucul e util și este folosit de marii bucătari.
06.12.2023 | 12:18
Ce planta e bine sa pui in muraturi ca sa nu mai faca floare Trucul pe care marii bucatari il folosesc
Ce plantă să pui în murături ca să nu mai facă floare. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Atunci când pui murături, e important să ții cont de anumiți pași pentru ca acestea să nu facă floare, și poți scăpa de această problemă dacă adaugi în ele o anumită plantă. Trucul e folosit de marii bucătari. Mai mult, le va oferi murăturilor o aromă inedită.

Ce plantă să pui în murături ca să nu mai facă floare. Marii bucătari fac asta

În timpul iernii, murăturile sunt foarte consumate la mesele principale și sunt puse de gospodine în cămară încă de toamna. Pentru a te asigura că le pui corespunzător și că nu vor face flori de mucegai, trebuie să respecți anumiți pași.

ADVERTISEMENT

Castraveții murați, varza murată, gogoșarii, gogonelele și conopida se numără printre legumele preferate ale românilor de pus la murat, însă e important să le pui în mod corespunzător.

Pregătirile de dinainte de a pune legumele la murat sunt foarte importante. Borcanele trebuie sterilizate cu apă și bicarbonat de sodiu pentru a evita apariția mucegaiului.

ADVERTISEMENT

În plus, atunci când pui murături, poți utiliza diverse condimente pe care să le pui în borcane. În afară de faptul că le dau murăturilor o aromă specifică, foarte bună, au și rol antibacterial.

De exemplu, foaia de dafin reprezintă o alegere foarte bună. Acest condiment oferă o aromă unică, iar murăturile nu vor face floare dacă folosești acest truc, utilizat și de marii bucătari, notează lovedeco.ro.

ADVERTISEMENT

Alte condimente pe care să le folosești pentru a evita ca murăturile să facă floare sunt piperul, hreanul sau boabele de muștar. Dacă adaugi un săculeț din pânză rară cu boabe de muștar, care să acopere bine suprafața murăturilor, până la marginea borcanului, atunci acestea nu vor face mucegai.

Totodată, poți pune în borcan crenguțe de vișin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat. În acest fel, zeama de varză nu va deveni vâscoasă.

ADVERTISEMENT

Unde trebuie păstrate murăturile

După ce pui murăturile, ar trebui să le păstrezi în beci sau în pivniță în perioada iernii. E bine să stea într-un loc întunecat, aerisit și răcoros, pentru a evita apariția mucegaiului.

Este ideală o temperatură cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius. Borcanele trebuie închise etanș, iar murăturile acoperite complet de saramură.

ADVERTISEMENT
Tags: