News

Ce reacţie a avut un turist străin după ce a vizitat România. “Două lucruri m-au surprins. Sunt peste tot. Le-am văzut şi în mijlocul străzii”

România rămâne o ţară surprinzătoare pentru străinii care o vizitează. Un turist polonez şi-a împărtăşit pe Reddit impresiile despre ţara noastră.
30.07.2023 | 10:11
Ce reactie a avut un turist strain dupa ce a vizitat Romania Doua lucruri mau surprins Sunt peste tot Leam vazut si in mijlocul strazii
Reacţia unui turist străin după ce a vizitat România. sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Turismul revine încet la cifrele de dinainte de pandemie, iar România revine pe agenda călătorilor străini, cifrele care raportează sosirile fiind în creştere de la o lună la alta. Majoritatea celor care vin în ţara noastră sunt surprinşi plăcut de cele întâlnite aici, împărtăşindu-şi apoi public impresiile.

Aparate de cafea în măcelării şi magazine de brânzeturi

Printre cei impresionaţi de România se află şi un polonez care şi-a împărtăşit uimirea pe platforma Reddit. Însă lucrurile pe care acesta nu se aştepta să le găsească în ţara noastră nu sunt nici pe departe cele convenţionale de care sunt uimiţi în general turiştii străini, referitoare la tradiţii ori natură.

ADVERTISEMENT

Turistul polonez a fost impresionat de lucruri mult mai practice, precum aparatele de cafea şi toaletele publice. “Aparatele de cafea – nu am mai văzut ceva asemănător în nicio altă țară europeană.

În România, aparatele de cafea sunt peste tot, bineînțeles că gările, stațiile de autobuz sau magazinele alimentare sunt un loc normal pentru aparatele de cafea, dar le-am văzut și în mijlocul străzii, într-un magazin de brânzeturi, un magazin de veselă și chiar într-o măcelărie.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este, de asemenea, interesant este că multe dintre ele distribuie ‘linguri’ din lemn, ceea ce nu am văzut în nicio altă țară, a scris turistul, citat de stiridiaspora.ro.

Al doilea aspect practic care l-a impresionat pe turistul polonez este legat de toalete publice. Pe lângă faptul că sunt gratuite el a remarcat că sunt şi foarte curate. Ba chiar face comparaţii cu alte ţări din vestul Europei şi ne aşază mult deasupra acestora.

ADVERTISEMENT

“Toalete publice – nu sunt sigur dacă este un lucru specific românesc sau bucureștean, pentru că nu am văzut așa ceva în Constanța și Cluj-Napoca, dar faptul că există o toaletă GRATUITĂ, curată și cu autocurățare, practic pe fiecare stradă din București este un lucru pe care îl apreciez foarte mult.

Am văzut toalete gratuite și în Belgia, dar erau doar pentru bărbați și arătau de parcă nu au fost curățate în ultimii 40 de ani”, a mai scris turistul polonez.

ADVERTISEMENT

Impresiile acestuia s-au bucurat de apreciere din partea românilor, iar dacă un utilizator, Andra, îi mulţumeşte pentru unul dintre cele mai pozitive comentarii din ultima vreme, altul, Tibi, îi comentează uşor ironic: “După cum vedeţi, suntem la fel de surprinşi ca şi dumneavoastră”.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori