Life

Ce religie are Mirabela Dauer, de fapt. Artista s-a convertit cu ani în urmă

Mirabela Dauer este una dintre cele mai cunoscute artiste ale României, dar puțini știu ce religie are.
17.02.2024 | 09:20
Ce religie are Mirabela Dauer de fapt Artista sa convertit cu ani in urma
Mirabela Dauer a renunțat la religia părinților ei / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mirabela Dauer a fost, de-a lungul anilor, una dintre vocile care dădeau tonul în muzic ușoară românească. Și, chiar dacă viața ei și piesele pe care le-a cântat în deceniile multe de activitate sunt cunoscute, când vine vorba de religia ei, artista a fost discretă când vine vorba de religie.

Ce religie are Mirabela Dauer

Cântăreața Mirabela Dauer a reușit, de-a lungul anilor de carieră pe care i-a avut, să devină un simbol al muzicii ușoare românești. Vocea ei, inconfundabilă, i-a adus și nenumărate premii muzicale, iar felul ei de a fi, carisma pe care o degaja pe scenă, i-a asigurat nenumărați fani.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu se știe despre ea este că, de fapt, părinții ei sunt originari din Israel. Mai mult chiar, o parte din familia ei încă locuiește acolo. Acesta este și motivul pentru care, în copilărie, ea a fost crescută conform culturii ebraice. Iar religia ei era mozaică.

Cu toate acestea, cu mulți ani în urmă, Mirabela Dauer a decis să părăsească religia mozaică și să se îndrepte spre cea ortodoxă. Ba chiar, la un moment dat, cântăreața s-a gândit chiar să se călugărească. Totuși, artista de 76 de ani a renunțat la acest gând.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu s-a mai călugărit, Mirabela Dauer a rămas foarte credincioasă. Și acum, cât de des poate, face turul mănăstirilor ortodoxe, iar mesajele pe care le postează pe conturile ei de socializare sunt, adeseori, legate de credință și religie.

Mirabela Dauer vrea să fie înmormântată pe pământ ortodox

Mirabela Dauer mărturisea, cu ani în urmă, că nu vrea, în momentul decesului, să fie îngropată în Israel. Ba chiar, spune ea, este convinsă că amicii ei, cu toții ortodocși, vor avea grijă ca ea să se odihnească pentru eternitate pe pământurile românești.

ADVERTISEMENT

”Tu crezi că prietenii mei m-ar pune într-un coșciug și să mă trimită să mă îngroape (n.red. în Israel)… Cine mă îngroapă pe mine aici? Toți prietenii mei sunt ortodocși. Familia mea locuiește în Israel”, spunea ea în cadrul unui show TV, conform Libertatea.

Mirabela Dauer s-a născut pe 9 iulie 1947 în București, iar numele de fată era Scorțaru. Provenită dintr-o familie de evrei, Mirabela a crescut în normele culturii ebraice, optând să se boteze în ritul ortodox cu decenii în urmă.

ADVERTISEMENT

Mirabela Dauer și-a făcut debutul pe scenă în 1963 în trupa rock Roșu și Negru. Succesul ei în muzică a fost fulminant. Alături de Corina Chiriac și Angela Similea a devenit o prezență obișnuită a scenei muzicale și de divertisment din anii `70-`80. De-a lungul celor peste 60 decenii de carieră, artista a obținut nenumărate premii naționale și internaționale.

ADVERTISEMENT