Life

Ce s-a ales de Dida Drăgan, cântăreața iubită de milioane de români. Ce face acum, după ce a vrut să își ia viața de mai multe ori și a fost părăsită pentru o colegă de scenă

Ce face în prezent Dida Drăgan, artista adorată de milioane de români. Momentele care i-au marcat viața și a vrut să se sinucidă.
07.10.2023 | 15:03
Ce sa ales de Dida Dragan cantareata iubita de milioane de romani Ce face acum dupa ce a vrut sa isi ia viata de mai multe ori si a fost parasita pentru o colega de scena
Drama din viața Didei Drăgan. Sursa foto: TVR, youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce s-a ales de Dida Drăgan sau Didina Alexandra Drăgan, pe numele real, una dintre artistele de emblemă din industria muzicală? Mulți români îi recunosc ușor și astăzi melodiile. Rock, pop, folk și jazz sunt stilurile pe care Dida Drăgan le-a abordat în carieră, iar datorită interpretărilor impecabile a fost supranumită ”Vocea de Flacără” a muzicii românești.

Ce s-a ales de Dida Drăgan? Ce face artista la cei 77 ani și cum arată acum

Dida Drăgan are 77 de ani în momentul de față și locuiește în Elveția, țară unde este stabilită și sora sa. Sunt mai bine de zece ani de când îndrăgita solistă a părăsit România, însă nu pentru totdeauna. Din când, în când, mai pune piciorul pe meleagurile natale și vine să le cânte celor care o admiră, dar nu oriunde. Ce a dezvăluit într-un interviu și de ce a vrut să-și ia viața de mai multe ori?

ADVERTISEMENT

”Exigențele ei față de versuri, nu numai față de muzică, denotă o in­teligență și un rafinament care nu admit diletantismul și compromi­sul”, o descria pe Dida Drăgan renumitul poet basarabean, Grigore Vieru, cel care, de fapt, a și denumit-o ”Vocea de Flacără”.

Dida Drăgan a obținut 22 de medalii de aur de-a lungul carierei, dar în pofida succesului, în 2000 s-a retras  de pe scenă. Ce a urmat după, nu au fost evenimente prea fericite pentru interpretă. Mai întâi a început să aibă probleme financiare, după ce în 2005 a făcut un împrumut de 50.000 de euro, pentru a-și deschide două afaceri, una în domeniul imobiliar și una în domeniul vestimentar.

ADVERTISEMENT

Problemele care i-au marcat viața Didei Drăgan. A vrut să se sinucidă

Dida Drăgan s-a lovit de dificultatea de a-și achita creditul bancar, deoarece veniturile din afaceri erau mici și din cauza crizei economice apărute. Problemele cu banii au adus-o în pragul depresiei și chiar ea recunoaște că a vrut, de mai multe ori, să-și pună capăt zilelor. S-a repus pe picioare odată ce a ales să plece în Elveția, la sora sa.

”Am avut nenumărate depresii, dar sunt o mare credincioasă. Dumnezeu nu m-a lăsat! Niciodată nu mi-a fost ușor. Trebuie să recunosc, am vrut să-mi iau viața de mai multe ori (…)”, declara cântăreața, în 2010, pentru postul Antena 1.

ADVERTISEMENT

De parcă problemele financiare nu erau suficiente, Dida Drăgan află într-o zi că suferă de cancer. Vreme de 13 ani s-a luptat cu boala cruntă, iar astăzi se bucură de faptul că a reușit să o învingă. De altfel, cât timp s-a tratat de cancer, a stat mai mult departe de lumina reflectoarelor.

Dida Drăgan
Dida Drăgan, într-un interviu din 2022. Sursa foto: captură youtube Radio România Actualități

 

Pe lângă boală și situația neplăcută cu banii, un alt moment care a marcat-o pe Dida Drăgan a fost acela când a aflat că partenerul de viață o înșela. Peste un deceniu a trăit o poveste de dragoste cu chitaristul Florin Ochescu, alături de care are un fiu.

ADVERTISEMENT

Florin Ochescu a înșelat-o pe Dida Drăgan cu o colegă de breaslă, Silvia Dumitrescu. Ulterior, interpreta a rămas singură, crescându-și fiul în Elveția. Tânărul a studiat acolo, este de profesie traducător și își face meseria în România. Totodată, a reușit să o facă bunică pe mama sa.

Dida Drăgan, atentă la locurile unde cântă

Dida Drăgan are, astfel, un motiv în plus pentru a reveni adesea în România, copilul său, pe lângă evenimentele unde este solicitată să cânte. Totuși, pe acestea le selectează. Nu acceptă să interpreteze în restaurante sau cârciumi, ci doar la radio, TV sau evenimente de prestigiu.

”Sunt o persoană foarte strictă în tot ceea ce fac: versurile, piesele… totul trebuie să iasă perfect (…) Nu am cântat niciodată, în viața mea, în bărci sau prin restaurante. Eu cânt doar la radio, în televiziune și unde am un concert, atâta tot. Nimic mai mult.

Eu nu sunt un interpret care cântă prin localuri. Eu sunt lumea cuvântului și îmi fac meseria cu multă credință. Pentru mine nu contează bazarul de hârtie. Nu este defăimător să cânți prin cârciumi, doar că eu nu știu să fac asta (…)”, a detaliat Dida Drăgan pentru Click.

ADVERTISEMENT