Life

Ce să faci ca să nu mai ai scame în mașina de spălat. Trucul ieftin care te scapă de această problemă

Trucul care te ajută să nu mai ai scame în mașina de spălat. E foarte simplu și util, la îndemâna oricui. Ce trebuie să faci.
11.05.2023 | 23:26
Ce sa faci ca sa nu mai ai scame in masina de spalat Trucul ieftin care te scapa de aceasta problema
Ce să faci ca să nu mai ai scame în mașina de spălat. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută dacă ai scame în mașina de spălat. Cu ajutorul unei metode ieftine, această problemă poate deveni istorie pentru tine. Trebuie doar să folosești un produs foarte accesibil.

Ce să faci ca să nu mai ai scame în mașina de spălat. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Poate ți s-a întâmplat de multe ori să ai scame pe haine și să nu poți scăpa de ele nici măcar cu ajutorul rolelor speciale. Există o soluție care te poate ajuta să scapi de această problemă atât de des întâlnită atunci când speli haine.

ADVERTISEMENT

Pentru a scăpa de scame, trebuie să adaugi în mașină un obiect foarte ieftin și ușor de găsit. Un șervețel umed este foarte eficient pentru această problemă. Acest produs este foarte util deoarece acționează ca un absorbant și adună toate reziduurile de pe rufele tale.

Nu ai nevoie de mai mult de trei șervețele umede la o singură spălare de rufe. În același timp, trebuie să ai grijă cu ele, deoarece se pot duce pe un alt canal și îți pot înfunda mașina de spălat, potrivit spynews.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există o metodă utilă și dacă vrei să scapi de electrizarea țesăturilor. Tot ce trebuie să faci este să pui, pe lângă detergent și balsam, bile din folie de aluminiu în mașina de spălat. În plus, vor atrage toate scamele, așa că e un truc foarte avantajos.

Mai mult, aceste biluțe ajută la împiedicare efectului de lipire între rufe și ajută la uscarea mai rapidă a acestora. Hainele vor fi mai rezistente și își vor păstra culoarea. Mirosul de balsam se va menține mai mult timp, iar detergentul va fi distribuit uniform la spălare.

ADVERTISEMENT

Când trebuie scoase hainele din mașina de spălat

De multe ori, atunci când spălăm rufe, avem tendința de a le scoate mai târziu din mașină, chiar dacă aceasta a încetat spălarea. Acest obicei nu este unul bun și îți poate afecta articolele vestimentare.

În spatele garniturilor de cauciuc din mașina de spălat, există multe ciuperci și bacterii foarte dăunătoare pentru sănătate. Dacă ciclul de spălare a terminat, iar hainele rămân în interiorul mașinii, pe acestea se vor depune microorganisme care se înmulțesc activ.

ADVERTISEMENT

Hainele vor căpăta astfel microbi din mașina de spălat și vor avea un miros neplăcut, care va ieși destul de greu. Din acest motiv, trebuie să scoți rufele cât mai repede după ce au fost spălate.

ADVERTISEMENT
Tags: