Life

Ce să faci dacă te doare spatele. 5 exerciții fizice care relaxează partea lombară

Ce poți face atunci când te doare spatele. Cele 5 exerciții fizice care relaxează partea lombară. Sunt simple și nu necesită mult timp.
20.10.2023 | 18:06
Ce sa faci daca te doare spatele 5 exercitii fizice care relaxeaza partea lombara
Ce exerciții să faci dacă te doare spatele. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Atunci când te doare spatele, poți practica aceste 5 exerciții fizice foarte utile, care relaxează partea lombară. Sunt foarte ușor de făcut și ai nevoie doar de câteva minute pe zi.

Cele 5 exerciții pe care să le faci dacă te doare spatele. Ajută la relaxarea părții lombare

Durerile de spate sunt frecvente la multe persoane, în special la cele care petrec mult timp la birou, fără a face mișcare regulat. Dacă vrei să scapi de dureri, e bine să practici câteva exerciții simple, care nu îți vor ocupa mult timp și nici nu necesită un mare efort.

ADVERTISEMENT

Poziția copilului

Această poziție este întâlnită adesea la sesiunile de yoga și este chiar un punct de pornire pentru cei care nu au foarte multă experiență. În afară de faptul că ajută la calmarea durerilor, este utilă pentru îmbunătățirea flexibilității spatelui și a umerilor.

Începe să stai pe mâini și genunchi, apoi deplasează-ți greutatea pe spate, astfel încât fesele să ajungă să se sprijine pe călcâie. În acest timp, împinge-ți mâinile în față cât mai mult posibil. Ține această întindere timp de 10 – 15 respirații profunde (30 de secunde) și repetă de 4 ori pe sesiune.

ADVERTISEMENT

Poziția pisicii

Și această poziție este una foarte practicată în yoga, fiind perfectă mai ales dacă stai mult pe scaun, la birou. Acționează ca un masaj activ pentru porțiunea superioară a coloanei vertebrale.

Se așază mâinile pe jos, direct sub umerii, iar genunchii tot pe jos, direct sub șolduri. Permite apoi stomacului să coboare pe podea, timp în care ridici simultan capul în sus și privirea înainte. Poziția se menține timp de 5 respirații profunde sau 15 secunde.

ADVERTISEMENT

După aceea, inversează mișcarea, ridicând mijlocul spatelui către tavan, iar simultan îți retragi bărbia spre piept. Și această poziție se menține timp de 15 secunde. Trebuie să continui să alternezi între aceste poziții de 10 ori pe sesiune.

Poziția “Thread the Needle”

În fiecare zi, din cauza pozițiilor incorecte, umerii și partea superioară a spatelui se pot încorda. Statul jos și poziția aplecată pot crea rigiditate în aceste zone, așa că e bine să practici exerciții de întindere.

ADVERTISEMENT

Începe să stai pe mâini și genunchi, cu spatele întins. Se întinde brațul drept sub piept, spre partea stângă a camerei. Dacă e posibil, îți poți odihni capul și umărul pe pământ în timp ce ții întinderea timp de 30 de secunde. Schimbă apoi partea, ținând 30 de secunde pe partea stângă. Se efectuează 5 repetări pe fiecare parte, pe sesiune.

Poziția porții

Acest exercițiu pune accent pe mușchii din părțile laterale ale trunchiului și poate ajuta la prevenirea durerilor de spate. Se începe stând în genunchi, apoi lovește cu piciorul drept în lateral, în timp ce păstrezi cea mai mare parte din greutate pe genunchiul stâng.

Intră încet în întindere deplasând piciorul drept mai mult în lateral și prin deplasarea greutății mai mult către această direcție, în același timp. Se întinde apoi mâna dreaptă către sol, iar cea stângă spre tavan. Poziția se menține timp de 30 de secunde și se repetă de 4 ori pe fiecare parte, pe sesiune.

Poziția Scorpionului

Dacă vrei să-ți îmbunătățești mobilitatea șoldurilor și a spatelui, atunci poziția Scorpionului este foarte potrivită. Cu toate acestea, trebuie executată cu atenție, pentru că poate pune prea multă presiune pe coloana vertebrală dacă nu te încălzești suficient.

Trebuie să te întinzi pe burtă, cu brațele întinse în lateral, apoi să-ți ridici piciorul stâng de la sol, în timp ce păstrezi genunchiul stâng îndoit. Deschide șoldurile cât de mult poți spre partea stâng,. în timp ce îți așezi piciorul stâng pe sol, pe partea exterioară a șoldului.

Întinderea se menține timp de 3 respirații, după care se schimbă partea, Se efectuează câte 3 repetări pe ședință, după cum notează wellness52.com.

ADVERTISEMENT
Tags: