Life

Ce să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață. Specialiștii spun că te va ajuta să te simți bine întreaga zi

Tu știi ce să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață? Un astfel de obicei, spun specialiștii, te va ajuta să te simți bine întreaga zi.
20.01.2024 | 06:02
Ce sa faci dupa ce ai baut cafeaua de dimineata Specialistii spun ca te va ajuta sa te simti bine intreaga zi
Ce să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață? Sunt o mulțime de persoane care nu își pot începe ziua fără o ceașcă fierbinte de cafea. Pentru unii e deja un ritual, în timp ce pentru alții mai degrabă o nevoie.

Ce să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață

Cafeaua are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Pe de altă parte, trebuie să fim atenți la cantitatea zilnică pe care o consumăm. Un alt detaliu e legat de ce să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor în jur de 40% din populația globală consumă o cafea în fiecare zi. Unele studii au demonstrat însă că o cantitate prea mare de cafea consumată regulat poate cauza probleme de sănătate.

Dincolo de asta însă, este esențial să știm că o cafea deshidratează, la fel ca și anumite ceaiuri. Iar dacă vrem un organism hidratat întreaga zi și o stare de bine, trebuie să știm ce avem de făcut.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci după ce ai băut cafeaua de dimineață, deci? Neapărat să consumi un pahar cu apă. Conform specialiștilor, cofeina este un tip de diuretic. Astfel, un pahar cu apă ne poate scăpa de multe probleme.

„Cofeina în sine este un tip de diuretic, așa că este necesar să bei un pahar cu apă după o ceașcă de băutură cu cofeină, chiar și după ceai”, explică dr. Philippa Kay.

ADVERTISEMENT

Ce poate face un simplu pahar cu apă

Ce se întâmplă dacă ai acest obicei după ce bei cafeaua? Specialiștii spun că apa înlocuiește lichidul pe care îl pierdem prin digestie, urină, sau transpirație. Mai departe, corpul nostru este hidratat.

De asemena, starea psihică a unei persoane, dar și cea fizică, pot fi cu mult mai bune. Apa ne toate face mai energetici și are și alte numeroase beneficii pentru organismul nostru.

ADVERTISEMENT

„Apa ne face mai alerti, are un efect pozitiv asupra digestiei, ajuta la prevenirea constipatiei si in general imbunatateste metabolismul”, spune dr. Kay, care le recomandă tuturor iubitorilor de cafea, să nu uite să consume și un pahar de apă.

O altă recomandare e legată de prima băutură a zilei. Deși multe persoane obișnuiesc să bea cafea imediat după ce s-au trezit, o alegere mai bună ar fi un pahar cu apă, adaugă specialiștii.

ADVERTISEMENT