Life

Ce să nu depozitezi niciodată în baie. Există chiar riscul de îmbolnăviri

Ce obiecte nu au ce căuta în baie. Specialiștii spun că trebuie depozitate în cu totul alt loc. Lista te va surprinde.
22.04.2024 | 23:47
Ce sa nu depozitezi niciodata in baie Exista chiar riscul de imbolnaviri
Ce să nu depozitezi niciodată în baie. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Ce obiecte nu ar trebui să depozitezi niciodată în baie. Chiar și atunci când spațiul nu este suficient, ar trebui să găsești alternative, căci ți-ai putea pune sănătatea în pericol. Lista te va surprinde.

Ce obiecte nu trebuie să depozitezi în baie

Din cauza umidității existente în baie, anumite obiecte se pot deteriora. În plus, mediul este unul ideal pentru dezvoltarea în voie a bacteriilor și a mucegaiului. De aceea, există lucruri care nu ar trebui niciodată păstrate în această încăpere.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă spațiul în care locuiești nu este suficient de mare și te folosești de dulapurile și etajerele din baie pentru a păstra prosoapele, articolele de toaletă și medicamentele, ar trebui să te gândești de două ori.

Medicamentele sunt printre acele obiecte care nu au ce căuta în baie. Inclusiv pe prospectul acestora scrie că trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros. Stabilitatea și eficacitatea acestora este afectată de umiditate.

ADVERTISEMENT

Și bijuteriile delicate, precum cele din aur sau din argint, se pot deteriora în urma expunerii la substanțele chimice de curățare. Locul ideal pentru cutia de bijuterii este în dormitor sau într-un dulap închis.

Periuța de dinți nu trebuie păstrată în baie

Printre acele obiecte care nu se păstrează în baie se numără și prosoapele ude, deoarece reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea mirosurilor neplăcute și a bacteriilor.

ADVERTISEMENT

Acestea ar trebui spălate și uscate în mod regulat, tocmai pentru a evita aceste aspecte. Specialiștii recomandă spălarea lor la o temperatură ridicate. De altfel, trebuie uscate complet înainte de a fi depozitate.

În mod normal, periuțele de dinți sunt păstrate într-un pahar pe marginea chiuvetei, acest obicei poate fi unul dăunător pentru sănătate. Studiile arată că în baie există aerosoli care conțin particule fecale.

ADVERTISEMENT

Acestea pot ajunge pe diferite suprafețe din baie, inclusiv pe periuța de dinți, ducând la creșterea riscului de contaminare cu bacterii și paraziți intestinali. De aceea, periuțele de dinți trebuie depozitate într-un suport sau un dulap închis.

Pe lista de obiecte ce nu trebuie depozitate în baie se mai numără: electronicele și bateriile, sticletele de parfum, produsele cosmetice și de machiaj, jucăriile din plastic pentru copii, lentilele de contact și obiectele de igienă feminină.

ADVERTISEMENT
Tags: