Life

Ce să nu faci în noaptea de Sânziene 2023. Vei atrage numai ghinioane

Ce să nu faci în noaptea de Sânziene 2023. Așa vei atrage numai ghinioane în viața ta, așa că evită pe cât posibil să încalci regula.
23.06.2023 | 14:44
Ce sa nu faci in noaptea de Sanziene 2023 Vei atrage numai ghinioane
Ce să nu faci în noaptea de Sânziene 2023. Foto Universul argeșean
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci în noaptea de Sânziene 2023. Așa vei atrage mult ghinion în viața ta. Iată ce este bine să faci, în schimb.

Ce să nu faci în noaptea de Sânziene 2023

Noaptea de Sânziene începe în această seară, de pe 23 iunie până pe 24 iunie. Iată ce nu ai voie să faci în această noapte pentru a-ți merge bine tot anul și pentru a nu atrage ghinioane în viața ta.

ADVERTISEMENT

Se spune că în această zi este absolut interzis să se facă munci de orice feluri. Cei care vor face acest lucru și inclusiv munci ale câmpului vor trece prin numeroase primejdii.

De asemenea, este total interzis să juri strâmb în această zi sau să faci promisiuni pe care știi nu că le vei ține.

ADVERTISEMENT

Există multe alte legende și tradiții legate de această sărbătoare. Se spune că în noaptea de Sânziene trebuie să fie culese plantele lecuitoare și de descântece.

Tot acum se spune că ielele vor ieși la dans pentru a-i face pe flăcăii singuri să se îndrăgostească de ele. Ielele sunt, de fapt, niște fecioare cu o mare putere de seducție și putere magice.

ADVERTISEMENT

Ce se spune despre Sânziene

Despre Sânziene se spune că locuiesc pe maluri de ape și apar doar noaptea la lumina lunii. Acestea se rotesc în horă în locuri retrase, dansând fără haine și cu părul despletit.

În popor se spune că cine vede dansul ielelor își va pierde complet mințile sau va rămâne mut și nu va putea povesti ceea ce a văzut. Despre ele se mai spune că în timpul dansului au clopoței la picioare care sună încontinuu.

ADVERTISEMENT

Sânzienele sunt considerate în general niște zâne bune, dar acestea pot pedepsi oamenii care nu au fost buni și care au păcătuit.

Se spune că dacă nu respecți cum se cuvine această zi ele pot să aducă asupra ta boală și neputință. Tot Sânzienele sunt cele care pot să-și aratefuria asupra omenirii prin vijelii și multă grindină.

ADVERTISEMENT
Tags: