Life

Ce să nu faci niciodată pe caniculă. Greșeala banală de care multe persoane nu țin cont

Tu știi ce să nu faci niciodată pe caniculă? Anumite greșeli sunt extrem de frecvente și pot duce la probleme destul de mari.
26.06.2023 | 12:44
Ce sa nu faci niciodata pe canicula Greseala banala de care multe persoane nu tin cont
Ce să nu faci niciodată pe caniculă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci niciodată pe caniculă? În perioada verii, când temperaturile sunt extrem de crescute. trebuie să fim atenți. Nu doar alimentele pe care le consumăm ne pot crea probleme, ci și anumite băuturi.

Ce să nu faci niciodată pe caniculă

O greșeală banală pe care mulți o fac și poate și tu ai făcut-o măcar odată îți poate crea mari probleme. Este vorba despre consumul lichidelor reci, în special apa. Dacă este caniculă nu trebuie niciodată să faci acest lucru. 

ADVERTISEMENT

Și totuși de ce să nu bei apă rece când este cald afară? Specialiștii spun că orice tip de băutură rece, ori cu gheață, împiedică hidratarea. Mai mult de atât, aceasta restricționează digestia. Iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care nu trebuie să faci niciodată acest lucru pe caniculă.

Printre altele, consumul de apă rece schimbă și temperatură internă a corpului. Mai departe, toată energia stocată va fi utilizată pentru reglarea temperaturii corpului, în loc să fie folosită pentru digerarea alimentelor.

ADVERTISEMENT

Sistemul imunitar este și el afectat dacă faci acest lucru pe caniculă. Specialiștii spun că de aici, pot apărea răceli neașteptate în perioada verii pe care cu siguranță nimeni nu și le dorește. Iar un alt dezavantaj, pentru cei care vor să slăbească, e legat de grăsimea acumulată.

Mai exact, specialiștii spun că cine bea apă rece în temp ce mănâncă trebuie să știe că grăsimile din alimente vor fi solidificate. Ce înseamnă asta? Corpul se va lupta mai mult pentru a digera grăsimile neesențiale din organism.

ADVERTISEMENT

De ce trebuie să bei apă caldă vară

Sunt acestea suficiente motive ca să nu faci acest lucru pe caniculă?  Deși multe persoane mizează pe faptul că un consum de apă rece arde caloriile, realitatea este că această metodă nu e tocmai una adecvată. Există numeroase moduri prin care putem arde calorii, iar apa rece poate fi evitată.

Cel mai bine este ca pe timp de caniculă să consumăm apă caldă sau apă la temperatura camerei. Aceasta este cea mai bună pentru organismul nostru și ne ajută să ne simțim bine și să avem energie întreaga zi, mai spun specialiștii.

ADVERTISEMENT

Printre altele, apa la temperatura camerei, sau cea caldă ne oferă o hidratare intensă și rapidă. Ea ajută și la procesul digestiei, iar pentru o mai bună funcționare putem adăuga și niște suc de lămâie în ea.

Iar același lucru este valabil și în cazul băuturilor reci precum sucuri. Cel mai bine le evităm în perioada zilei, în special când afară temperaturile sunt extrem de crescute. Acestea pot fi consumate în schimb seara, când este mult mai răcoare.

ADVERTISEMENT
Tags: