Life

Ce să nu lași niciodată pe masa de la bucătărie. Se spune că aduce mare ghinion, dar și probleme cu banii în casă

Ce obiecte să nu lași pe niciodată pe masa de la bucătărie dacă nu vrei să ai ghinion. Așa atragi necazurile fără să-ți dai seama.
21.08.2023 | 21:20
Ce sa nu lasi niciodata pe masa de la bucatarie Se spune ca aduce mare ghinion dar si probleme cu banii in casa
Obiectele care aduc ghinion dacă le lași pe masa din bucătarie. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Masa este asociată cu ceva sacru, pentru că în jurul ei te așezi pentru a împărți mâncarea, dar și gânduri și idei. Tocmai de aceea, există anumite superstiții care spun că anumite obiecte, odată lăsate pe masa de la bucătărie atrag ghinionul și pierderile financiare.

Ce să nu lași niciodată pe masa de la bucătărie

Masa din bucătărie este locul care, de cele mai multe ori, adună familia după o zi aglomerată. Este considerată a fi sacră, tocmai din acest motiv, pentru că, indiferent de formă sau mărime, în jurul său oamenii împart mâncarea, ideile, gândurile și trăirile.

ADVERTISEMENT

În întreaga lume, există mai multe superstiții legate de piesa de mobilier, fiecare țară având obiceiurile sale. Unele dintre ele includ tabuuri și ritualuri stricte deoarece pot atrage norocul, dar anumite obiecte lăsate la voia întâmplării pot aduce ghinion.

Astfel, în Rusia, este de rău augur să lași pe masa din bucătărie chei, monede sau sticle goale, deoarece acest lucru prevestește vărsare de lacrimi amare și pierderi de bani. Cheile aduc ghinion și în Suedia pentru că, în trecut, femeile de moravuri ușoare le așezau pe mesele cârciumilor ca să atragă clienții.

ADVERTISEMENT

În Italia, se spune că dacă așezi pe masă o pâine cu fundul în sus nu vei avea parte de lucruri bune, fiind asociată cu trupul lui Iisus Hristos, care trebuie tratată cu respect.  De asemenea, în Letonia, mănușile lăsate pe masă prevestesc nenorociri.

Lingurile în plus aduc musafiri nepoftiți

Și la noi, în credința populară, se spune că tacâmurile în plus așezate pe masa de la bucătărie vor aduce musafiri nepoftiți. În orient, o față de masă uitată peste noapte aduce mari necazuri proprietarului casei.

ADVERTISEMENT

Nicio pereche de pantofi, noi sau vechi, nu trebuie lăsați pe masa de la bucătărie. Pe de o parte, ei sunt asociați cu spânzurătoarea. Pe de cealaltă parte, încălțămintea mai este asociată cu cearta sa cu ghinionul.

În Bucovina, dacă o persoană își lăsa pe masa de la bucătărie pălăria sau cușma, cârtițele erau provocate să-i atace livada și să-și facă o mulțime de mușuroaie. Totodată, rachiul era considerat băutura diavolului și nu avea ce să caute la masa din Ajunul Crăciunului.

ADVERTISEMENT

De altfel, în Suceava se spune că aduce ghinion dacă lași pe masă foarfeca. Un porumbel așezat pe o masă este semn de boală, iar în Franța nu este bine să stai cu 13 oameni la masă, scrie diane.ro. 

ADVERTISEMENT