Life

Ce să nu porți niciodată în avion. Sfatul care îți poate salva viața în timpul unui zbor

Tu știi ce să nu porți niciodată în avion? Acest sfat îți poate salva viața în timpul unui zbor, în special dacă apar probleme.
03.08.2023 | 07:27
Ce sa nu porti niciodata in avion Sfatul care iti poate salva viata in timpul unui zbor
Ce să nu porți niciodată în avion. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce să nu porți niciodată în avion? Există niște lucruri esențiale pe care ar fi bine să le cunoști înainte de a te îmbarca. Unele dintre ele îți pot salva viața în anumite situații. Despre ce este vorba?

Ce să nu porți niciodată în avion

Multe persoane aleg să meargă cu avionul spre diferite destinații. Iar însoțitorii de zbor au început să ofere constant numeroase sfaturi legate de meniu, ori de situații de urgență și nu numai.

ADVERTISEMENT

Știai însă că există și un sfat legat de ce să nu porți niciodată în avion? Chiar dacă ți se pare greu de crezut, ar fi bine să optezi pentru o anumită ținută atunci când te îmbarci. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

Fie că vorbim de o călătorie cu avionul de o oră, sau de mai mult de patru ore, trebuie să te simți confortabil. Tocmai din acest motiv, un însoțitor de zbor le recomandă pasagerilor să fie atenți la ținuta lor.

ADVERTISEMENT

Ce să nu porți niciodată în avion, deci? Pantofi cu toc sau papuci. Iar acest detaliu îți poate salva viața. Cum e posibila acest lucru? Foarte simplu. Gândește-te în primul rând la situația în care e nevoie ca aeronava să fie evacuată.

Dacă ai papuci, ori pantofi cu toc, acest lucru ar putea fi dificil pentru tine. Însoțitoarea de zbor spune că în cazul unei ieșiri de urgență, pantofii cu toc pot provoca daune majore.

ADVERTISEMENT

Sfaturi esențiale care îți pot salva viața

Nu doar că te poți împiedica, dar poți să îi rănești și pe ceilalți. La rândul lor, papucii ies destul de repede din picior și ți-ar putea îngreuna deplasarea în cazul unei reale urgențe. Luând în calcul o situație mai dificilă, precum utilizarea toboganelor aeronavei, poate nu știai, dar tocurile le pot perfora. De asemenea, niciodată nu se știe care sunt condițiile de aterizare.

„Tocurile pot provoca daune suplimentare ieșirilor de urgență sau îi pot răni pe ceilalți dacă zboară pe undeva. Aș sfătui pe toată lumea să nu poarte tocuri înalte sau papuci. În primul rând, din motive de siguranță.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi nevoie de evacuarea aeronavei și sunt scoase toboganele, tocurile le pot perfora. Cine știe unde și în ce condiții vei ateriza. În plus, nu sunt foarte practice pentru a merge de la un terminal la altul”, spune însoțitoarea de zbor.

Ce altceva să nu porți niciodată în avion? Evită pantofii fără călcâi, sau șlapii. Poți ajunge oricând să stai desculț în avion, însă acest lucru nu este tocmai plăcut. De asemenea, însoțitoarea de zbor nu recomandă purtarea unor haine strâmte celor care călătoresc cu avionul la drum lung.

Poate la prima vedere nu pare nimic complicat, dar în final, pasagerii pot să resimtă un disconfort. „Șlapii și pantofii fără călcâi pot ajunge să zboare de pe picioarele tale și nu e deloc comod să stai desculț, mai ales în timpul unui zbor lung”, a mai adăugat însoțitoarea de zbor.

ADVERTISEMENT
Tags: