Greșeala care îți poate strica rețeta pentru paste. Multe gospodine o fac și nu știu de ce mâncarea nu a ieșit așa cum se așteptau. Este vorba despre un ingredient care nu trebuie niciodată adăugat în apa în care fierb.
Chiar și unii dintre cei mai iscusiți bucătari amatori fac o greșeală majoră atunci când gătesc paste. Chiar dacă acestea sunt delicioase, indiferent de modul în care sunt preparate, există un detaliu de care este bine să se țină cont.
Este vorba despre uleiul pus în apa în care fierb pastele, deoarece acestea vor deveni uleioase, iar atunci când le vei combina cu sosul, acesta va curge. Dacă vrei să nu se lipească între el, atunci folosește apa rece.
Este important ca apa să fie rece atunci când este pusă la fiert și nu deja călduță de la robinet, pentru că din punct de vedere microbiologic acestea este cea mai curată, în timp ce în cea caldă este posibil să fie materii si microorganisme toxice.
Totodată, bucătarii profesioniști au dezvăluit că mâncarea gătită cu apă rece este mult mai gustoasă și are mai multă savoare. De altfel, la fel de important este și să adaugi sare în apă și să nu adaugi pastele până când nu dă în clocot.
Atunci când faci paste, asigură-te că le-ai pus într-o oală suficient de mare, astfel încât să nu stea înghesuite. Proporțiile corecte sunt 1 litru de apă la 100 de grame de paste, pentru ca acestea să fie gătite bine.
Chiar dacă nu este o acțiune pe care trebuie să o exagerezi, amestecă din când în când pastele, ca acestea să se profundă uniform. În plus, nu arunca niciodată apa în care aceste au fiert.
Folosește-o pentru sos, pentru a da un plus de gust preparatului final, căci în timpul gătirii, este eliberat amidon, iar lichidul rezultat va face ca sosul să fie mult mai cremos decât dacă ai folosi apă simplă.â
O altă greșeală pe care o poți face este să pui apă rece peste paste după ce acestea au fiert, pentru a le împiedica să le lipească. La fel ca și în cazul uleiului, această acțiune le va face să devină alunecoase, notează wowbiz.ro.