Life

Cât timp se fierb pastele și ce înseamnă termenul al dente. Sfaturile bucătarilor de top

Care este perioada optimă pentru fierberea pastelor și ce simbolizează termenul ”al dente”. Ponturile chefilor de renume.
07.11.2023 | 10:01
Cat timp se fierb pastele si ce inseamna termenul al dente Sfaturile bucatarilor de top
Care este perioada optimă pentru fierberea pastelor și ce simbolizează ”al dente”. Ponturile chefilor de renume. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât timp se fierb pastele și ce înseamnă termenul al dente. Sfaturile bucătarilor de top care susțin că uneori instrucțiunile de pe ambalaje nu sunt tocmai corecte și este nevoie de mai multă vreme pe aragaz.

Care este perioada optimă pentru fierberea pastelor și ce simbolizează ”al dente”. Ponturile chefilor de renume

Care este perioada optimă pentru fierberea pastelor și ce simbolizează ”al dente”. Ponturile chefilor de renume ne învață că la fiecare sută de grame de paste este necesar un litru de apă, cât și o linguriță de sare.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori gospodinele ține cont de ceea ce scrie pe ambalaj, însă asta nu funcționează de fiecare dată. Bucătarii sunt de părere că italienii obișnuiesc să țină pastele pe aragaz, la foc potrivit, pentru circa 8 minute.

În cazul în care femeile doresc să aibă parte de un preparat culinar moale, atunci timpul de fierbere crește până la 9-10 minute. În situația în care gospodinele doresc paste mai tari, atunci ele se fierb mai puțin, aproximativ 6-7 minute.

ADVERTISEMENT

Oala care se folosește este foarte importantă, contează mult materialul său pentru a nu se lipi pastele. Potrivit spynews.ro, termenul al dente vine din Italia și face referire la pastele care sunt gătite perfect. În plus, denumirea este folosită și pentru orez și legume.

Mai mult decât atât, acesta se traduce prin ”la dinte”, adică pastele trebuie să fie puțini tari la finalul procesului de fierbere. De asemenea, pastele trebuie neapărat gustate înainte să fie oprit focul de la aragaz.

ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru fierberea pastelor

Bucătarii de top au o serie de sfaturi utile când vine vorba de fierberea pastelor care niciodată nu se amestecă mai multe în aceeași oală. Fiecare tip de paste are un timp diferit de gătire și rezultatul poate fi unul greșit.

Apa în care au fiert pastele este ideală pentru realizarea sosurilor, mai ales dacă dorești unul mai diluat pentru rețeta ta. Lichidul are un conținut ridicat de amidon și are rolul de a subția sosurile, mai ales la carbonara.

ADVERTISEMENT

E foarte important să nu fierbi pastele prea mult dacă dorești o masă sățioasă și savuroasă. Dacă se întâmplă acest lucru mâncarea va deveni foarte lipicioasă și nu va mai avea deloc gustul pe care îl dorești.

ADVERTISEMENT
Tags: