Life

Ce să pui în aluatul de chec ca să fie pufos și să aibă un gust aromat. Cele două ingrediente care îți completează rețeta perfect

Ce să pui în aluatul de chec ca să fie pufos și să aibă un gust aromat? Două ingrediente cheie stau la baza acestui preparat delicios.
11.11.2023 | 23:00
Ce sa pui in aluatul de chec ca sa fie pufos si sa aiba un gust aromat Cele doua ingrediente care iti completeaza reteta perfect
Ce să pui în aluatul de chec ca să fie pufos și să aibă un gust aromat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi ce să pui în aluatul de chec ca să fie pufos și să aibă un gust aromat? Există două ingrediente cheie care îi schimbă complet textura și totodată oferă și un gust mai bun decât ai fi crezut.

Ce să pui în aluatul de chec ca să fie pufos și să aibă un gust aromat

Checul este unul dintre cele mai apreciate deserturi. Nu necesită mult timp de preparare și mai mult de atât este delicios. De asemenea, poate fi preparat și cu ciocolată, dar și cu alte umpluturi precum cea de alune.

ADVERTISEMENT

Ce să pui în aluatul de chec ca să fie pufos? Rețeta simplă o știm cu toții. Două ingrediente însă sunt folosite doar de anumiți bucătari. Cu ajutorul lor obținem un preparat cu adevărat delicios.

Te-ai gândit vreodată să adaugi oțet în aluatul de chec ca să fie pufos? În cazul în care nu știai, oțetul interacționează cu bicarbonatul de sodiu, dar și cu praful de copt. Mai departe, produce dioxid de carbon.

ADVERTISEMENT

Acesta ajută la ridicarea checului. Rezultatul este o textură cu mult mai pufoasă decât ai fi crezut. Reacția chimică este una normală și totodată aerează checul, astfel că preparatul va fi unul și mai interesant.

Cele două ingrediente care schimbă complet textura

De asemenea, adăugând oțet în chec, se reglează ph-ul aluatului. Iar o alcalinitate corectă este necesară pentru dezvoltarea corectă a glutenului, dar și pentru textura finală a checului.

ADVERTISEMENT

Oțetul ajută totodată și la o conservare mai bună. Astfel este prevenită dezvoltarea rapidă atât a mucegaiului cât și a bacteriilor. Ce tip de oțet trebuie să folosești în aluatul de chec? E nevoie de o singură linguriță de oțet alb.

Nu este recomandat însă să folosești oțet balsamic pentru că acesta va schimba gustul checului. Astfel, mai bine te bazezi pe cel alb, pentru a nu exista alte probleme. Iar acesta nu este singurul ingredient cheie.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei un chec pufos, trebuie să adaugi în aluat și gălbenușuri. Important este însă cum le adaugi. Mai exact, specialiștii culinari spun că gălbenușurile trebuie adăugate în aluat atunci când sunt la temperatura camerei.

De cealaltă parte, albușurile trebuie să fie reci atunci când se fac spumă. În această situație este bine să pui albușurile la frigider înainte de a le adăuga în aluatul de chec. Iar aceste două ingrediente vor face diferența la final.

ADVERTISEMENT