Life

De ce să pui o linguriță de oțet de mere în chec. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci când prepari această rețetă

Te-ai gândit vreodată să pui o linguriță de oțet în chec? Nu îi va schimba gustul, ci din contră, îți va aduce doar beneficii.
12.09.2023 | 10:26
De ce sa pui o lingurita de otet de mere in chec Trucul genial pe care trebuie sa il incerci cand prepari aceasta reteta
De ce să pui o linguriță de oțet în chec. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că dacă pui o linguriță de oțet în chec îi vei schimba textura? Acest truc genial merită încercat în bucătărie. Cu siguranță vei repeta experiența și a doua oară.

De ce să pui o linguriță de oțet în chec

Când vine vorba de rețete de deserturi, fiecare dintre ele sunt deja stabilite. Chiar și așa, există un truc pentru orice. Iar dacă vrei un chec mai pufos și aromat, atunci trebuie să încerci neapărat asta.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci? Nu trebuie decât să pui o linguriță de oțet în chec. Ce face un ingredient atât de banal? În primul rând interacționează cu bicarbonatul de sodiu ori cu praful de copt.

Asta înseamnă că aluatul se va ridica, iar în acest mod poți obține o textură pufoasă. Totodată, checul tău va fi mult mai aerat decât în cazul în care nu folosești alt truc.

ADVERTISEMENT

Ce se mai întâmplă dacă adaugi o linguriță de oțet în chec? Oțetul reglează Ph-ul aluatului. Astfel, glutenul se dezvoltă corect, iar textura finală a preparatului tău va fi una cu adevărat deosebită.

Desertul va rezista mai multă vreme

Și aroma și gustul checului se schimbă. Nu te gândi că vei avea un chec mai acru, ci din contră. Oțetul dă o nouță de aciditate. Astfel, aroma finală a desertului va fi una mai plăcută.

ADVERTISEMENT

Știai că dacă pui o linguriță de oțet în chec acesta se va conserva mai bine? Astfel, mucegaiul și bacteriile nu vor apărea atât de repede, iar durata de viață a preparatului va fi mai mare.

Când să adaugi oțetul și ce trebuie să faci? Indicat ar fi să optezi pentru un oțet de mere sau oțet alb. Oțetul balsamic nu este deloc recomandat pentru că va strica gustul preparatului.

ADVERTISEMENT

Astfel, pune o linguriță de oțet în aluatul pentru chec atunci când amesteci restul ingredientelor. Asigură-te că oțetul s-a integrat bine în aluat, iar mai apoi continuă rețeta de chec așa cum o știi. 

Nu trebuie decât să pui checul la cuptor, iar rezultatul îl vei vedea la final. Cu siguranță textura, dar și aroma acestui desert te va convinge să mai apelezi și a doua oară la acest truc.

ADVERTISEMENT