Ce să pui în aluatul de plăcintă ca să fie fraged și pufos. Aceasta este o metodă veche folosită de bunicii noștri.
Aluatul de plăcintă este cea mai importantă parte a acestei prăjituri. Este important să știi cum să îl faci, pentru că el va garanta succesul prăjiturii tale.
Există și un secret care face aluatul fraged și bun de fiecare dată, exact așa cum făceau bunicile noastre.
Trucul este să folosim untură de porc sau de oricare avem, important este să fie limpede. Aceasta va da un gust deosebit plăcintei, cum mâncam doar când eram mici! Așadar, avem nevoie de:
500 g făină
350 ml apă călduță
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de sare
25 g de drojdie poaspătă sau 10 g de drojdie uscată
50 g de untură
Începem să facem aluatul prin a amesteca făina cu zahărul și drojdia uscată. Punem sarea și apă călduță și amestecăm.
Trucul pentru această prăjitură este să folosim untură atunci când frământăm. Continuăm procesul de a frământa aluatul până începe să devină elastic.
Aluatul se lasă după aceea la dospit timp de o oră. Sfatul de la gospodine este să îl punem într-un loc călduros ca să crească mai repede și mai frumos.
Când a trecut o oră sau chiar mai mult, luăm castronul în care se află aluatul și în rupem în bucăți.
Îl întindem pe masă cu sucitorul. Înainte de a face acest lucru ar fi bine să presărăm făină pe blatul de lucru ca să nu ni se lipească coca.
Apoi putem să folosim acest aluat de plăcintă pentru orice dorim. Cu mere, cu prune sau cu orice alt fruct, plăcinta va ieși una delicioasă tocmai datorită ingredientului secret. Poftă bună!