Life

Ce ingredient face aluatul de cozonac prea tare. Trebuie să eviți să pui mult

Ce ingredient face aluatul de cozonac prea tare. Dacă faci acest lucru atunci nu vei avea un cozonac deloc așa cum ți-ai fi dorit.
10.04.2023 | 14:07
Ce ingredient face aluatul de cozonac prea tare Trebuie sa eviti sa pui mult
Ce ingredient face aluatul de cozonac prea tare. Foto: Youtube / Gust și savoare
ADVERTISEMENT

Ce ingredient face aluatul de cozonac prea tare. Trebuie să eviți să pui prea mult în el, pentru că altfel îl poate strica.

Ce ingredient face aluatul de cozonac prea tare. Nu folosi prea mult!

Este un ingredient care face aluatul de cozonac prea tare, așa că trebuie să eviți să pui prea mult. Ingredientul cu care trebuie să ai foarte mare grijă este uleiul sau untul, în funcție de ce folosești tu.

ADVERTISEMENT

Acestea pot să transforme aluatul în mod negativ și să-l facă foarte tare. Ceea ce vrem pentru masa de Paște este un cozonac pufos și apetisant.

Iar pentru acesta există diferite trucuri, pe lângă cel deja menționat. Unul dintre secretele pentru a face cozonac este ca ingredientele să fie toate la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Secrete pentru un cozonac pufos și moale

Trebuie să ai mare grijă când prepari maiaua, ea fiind partea cea mai importantă de la un cozonac. Când pui laptele, acesta trebuie să fie doar călduț.

Regula este simplă: dacă este prea fierbinte pentru mâna ta, la fel este și pentru drojdie. Un alt secret pentru rețeta celui mai pufos cozonac este ca făina să fie cernută de câteva ori, de cel puțin trei.

ADVERTISEMENT

Acest procedeu ne ajută ca aluatul să fie dens și să avem parte de un cozonac fraged și moale. De asemenea, aceeași regulă trebuie respectată indiferent de făina pe care o folosim. Așa că nu îl evita doar pentru că ai o făină de calitate superioară.

Deși poate acest lucru este cel mai greu aspect legat de cozonaci, este necesar. Este vorba despre frâmântare. Aluatul trebuie să fie frământat cel puțin 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Cu cât dăm mai multă importanță acestui procedeu cu atât cresc șansele ca noi să avem pe masă de sărbători un cozonac pufos și moale.

Un alt lucru care poate părea banal, dar care are potențialul de a-ți strica cozonacul este să deschizi ușa de la cuptor în timpul coacerii.

ADVERTISEMENT