Life

Ce să pui în chiftelele de post ca să iasă foarte pufoase și delicioase. Secretul gospodinelor cu experiență

Ce nu trebuie să lipsească din rețeta de chiftele de post pentru a fi moi și savuroase. Taina pe care o ascund femeile desăvârșite.
24.04.2024 | 12:09
Ce sa pui in chiftelele de post ca sa iasa foarte pufoase si delicioase Secretul gospodinelor cu experienta
Ce nu trebuie să lipsească din rețeta de chiftele de post pentru a fi moi și savuroase. Taina pe care o ascund femeile desăvârșite. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să pui în chiftelele de post ca să iasă foarte pufoase și delicioase. Secretul gospodinelor cu experiență. Ce ingredient secret folosesc acestea în perioada posturilor mari de peste an. E un produs care se găsește cu mare ușurință.

Ce nu trebuie să lipsească din rețeta de chiftele de post pentru a fi moi și savuroase. Taina pe care o ascund femeile desăvârșite

Ce nu trebuie să lipsească din rețeta de chiftele de post pentru a fi moi și savuroase. Taina pe care o ascund femeile desăvârșite în bucătărie atunci când aleg să pregătească acest preparat culinar adorat atât de cei mici, cât și de adulți.

ADVERTISEMENT

Sunt mai gustoase decât cele cu carne și în plus, se fac foarte ușor și nu este nevoie să stai deloc în fața aragazului pentru că se fac la cuptor. Pentru un rezultat delicios trebuie să iei în calcul ingredientele pe care le amesteci.

Unul dintre cele care nu trebuie să lipsească este lecitina din soia. Acesta este secretul la care apelează gospodinele la acest supliment alimentar, care se găsește în stare naturală în carne roșie, ouă și legume verzi.

ADVERTISEMENT

Lecitina a fost descoperită în anul 1950 de Maurice Gobley, care a observat că substanța permite amestecarea apei și a uleiului. Acest proces este posibil mulțumită proprietăților emulsificatoare ale lecitinei.

Cum se fac chiftelele de post cu lecitină din soia

Chiftelele de post cu lecitină din soia are ingrediente simple și la îndemâna tuturor. Printre acestea se numără 3 dovlecei sau 2 vinete mai mici, 3-4 căței de usturoi, 2-3 linguri de pesmet, 2 cartofi, 2 morcovi și o jumătate de cană de orez brun.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în compoziție mai trebuie să se găsească 1 ceapă mare, 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriță de lecitină din soia, ulei de măsline pentru călit și sare de mare, în funcție de gustul fiecărei gospodine în parte.

Procesul se face prin spălarea și curățarea legumelor. Morcovii se dau prin răzătoare și se adaugă în tigaie cu un strop de ulei, alături de un praf de sare și un sfert de cană de apă rece. Se lasă la călit 2 minute și apoi se adaugă ceapa tocată mărunt.

ADVERTISEMENT

Cele două legume se lasă pe foc încă 5 minute și se amestecă pentru a nu se lipi. Separat, cei doi cartofi se fierb și se zdrobesc cu furculița atunci când sunt gata. De asemenea, orezul se fierbe timp de 2 minute și apoi se scurge de apă. Ulterior, se lasă la răcit.

Vinetele sau dovleceii, în funcție de ceea ce alegeți, se dau pe răzătoare și se lasă la scurs într-o sită. Legumele călite se amestecă cu cartofii și vinetele sau dovleceii. Se mai pun în același vas orezul, pesmetul, lecitina din soia, usturoiul pasat și pătrunjelul mărunțit.

Se condimentează cu sare. Se poate adăuga și piper, după gust. Se formează chiftelele și se pun într-o tavă care a fost tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Chiftelele de post se dau la cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute sau până când se rumenesc frumos.

ADVERTISEMENT