Rețeta de chiftele de fasole poate fi preparată atunci când ții post. Este perfectă dacă vrei o masă sățioasă sau o simplă gustare. Se prepară destul de repede, așa că merită încercată.
Postul Crăciunului a început, așa că românii care îl țin pregătesc diverse rețete culinare acasă, pentru a înlocui alimentele de origine animală. Există numeroase feluri de mâncare pe care le poți face rapid, fără prea mult efort.
De exemplu, chiftelele din carne pot fi înlocuite cu cele de post, care conțin fasole și alte legume. Sunt delicioase și îți vor asigura o masă sățioasă, iar multe ingrediente de care ai nevoie sunt la îndemână. Trebuie să folosești un anumit condiment dacă vrei să aibă un gust inedit.
Chiftelele de fasole vor fi, cu siguranță, pe placul tău și al celor dragi și le poți prepara indiferent dacă ții sau nu post, pentru că reprezintă gustarea perfectă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă:
Înainte de a prepara chiftelele, asigură-te că fierbi fasolea și că adaugi puțină sare în apă. După ce fasolea a fiert, trebuie să o scurgi bine. În schimb, dacă vrei ca procesul să fie unul mai rapid, poți opta pentru fasolea la conservă, deja gătită, pe care trebuie doar să o scurgi bine înainte să o folosești pentru a prepara chiftelele.
Fasolea trebuie transformată apoi într-o pastă cremoasă, cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui robot de bucătărie. După aceea, se curăță morcovul și se dă prin răzătoare, iar ceapa și usturoiul se taie mărunt.
Se îndepărtează apoi cojile de pe feliile de pâine, iar acestea trebuie lăsate la înmuiat în puțină apă. Se călește ceapa în puțin ulei de măsline, până când devine translucidă. Se adaugă morcovul ras și se călește timp de 2 – 3 minute.
Se amestecă apoi toate ingredientele într-un bol mai mare. În castron se adaugă pasta de fasole, ceapa și morcovul călite anterior, apoi usturoiul tocat mărunt, notează romaniatv.net.
La final se adaugă miezul de pâine scurs în apă, apoi o lingură de făină. Se mai adaugă sare, boia și piper negru proaspăt măcinat după gust. Întreaga compoziție se amestecă până când devine omogenă. Se formează apoi chiftelele în funcție de forma dorită, plate sau rotunde.
Se încinge uleiul și se pregătește pesmetul. Chiftelele trebuie trecute ușor prin pesmet și se prăjesc până când devin aurii pe ambele părți. O altă variantă este să le gătești în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 – 30 de minute.