Life

Ce să ții lângă pâine ca să nu mucegăiască atât de repede. Poate să reziste chiar și o săptămână cu acest truc genial

Ce să ții lângă pâine ca să nu mucegăiască atât de repede? Există un truc genial care te ajută să o poți păstra chiar și o săptămână.
11.04.2024 | 10:38
Ce sa tii langa paine ca sa nu mucegaiasca atat de repede Poate sa reziste chiar si o saptamana cu acest truc genial
Ce să ții lângă pâine ca să nu mucegăiască atât de repede. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să ții lângă pâine ca să nu mucegăiască atât de repede? Există un truc care te poate ajuta în acest sens. Drept urmare, poți consuma pâinea timp de o săptămână după ce ai achiziționat-o.

Ce să ții lângă pâine ca să nu mucegăiască atât de repede

Poate ți s-a întâmplat și ție să cumperi pâine dar să nu o consumi în aceeași zi. Ce se întâmplă mai departe? Sunt șanse mari ca în scurt timp pâinea să mucegăiască, astfel, că vei fi nevoit să o arunci.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că pâinea poate fi păstrată mai mult timp. Este important să știm cum să o depozităm corect. În acest mod nu va mai fi nevoie să facem risipă și nici să cumpărăm alta nouă.

Este de preferat ca pâinea să fie păstrată într-o pungă de hârtie. Nu singură însă. Ce să ții lângă pâine ca să nu mucegăiască atât de repede? Țelină. Poate nu știai, dar aceasta are un efect uimitor asupra produsului.

ADVERTISEMENT

Și nu este singura. La rândul ei, scorțișoara poate avea un efect similar. Cum acționează și cum te pot ajuta aceste două ingrediente să protejezi pâinea și să te bucuri de ea mai mult timp?

Metoda prin care pâinea rezistă chiar și o săptămână

Nu trebuie decât să pui un băț de țelină în punga cu pâine. În acest mod, pâinea nu doar că nu se va mai usca, dar nici nu mai mucegăiește. De asemenea, rezistă chiar și mai bine de o săptămână cu acest truc.

ADVERTISEMENT

Ce altceva e bine să faci ca să nu mucegăiască pâinea atât de repede? Nu doar acest truc îți poate fi de mare ajutor. Există și alte metode cu ajutorul cărora poți să păstrezi pâinea proaspătă și te poți bucura de ea mai mult timp.

În primul rând ține minte că folia de plastic nu e eficientă, cel puțin nu când pâinea stă la temperatura camerei. Pe de altă parte, o alternativă mai bună este să ții pâinea în congelator. În acest mod, produsul nu își schimbă gustul și nici textura.

ADVERTISEMENT

Iar această metodă e valabilă atât pentru pâinea făcută în casă, cât și pentru cea din comerț. Trebuie doar să înfășori pâinea în două straturi de folie de plastic. De abia apoi o poți pune într-o pungă de plastic și o poți băga la congelator. Ea poate fi păstrată chiar și câteva săptămâni în acest mod.

ADVERTISEMENT