Life

Cum poți păstra pâinea proaspătă până la două săptămâni. Trucul simplu al gospodinelor experimentate

Cum poți să păstrezi pâinea proaspătă până la două săptămâni. Gospodinele experimentate știu acest truc, care e foarte simplu.
07.02.2024 | 19:39
Cum poti pastra painea proaspata pana la doua saptamani Trucul simplu al gospodinelor experimentate
Ce să faci pentru a menține pâinea proaspătă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Află cum poți să păstrezi pâinea proaspătă până la două săptămâni. Trebuie doar să urmezi un sfat foarte simplu atunci când achiziționezi acest aliment preferat de români.

Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două săptămâni

Pâinea este un aliment foarte consumat la noi în țară, care nu lipsește de la mesele românilor. Este consumată în diverse combinații, la orice masă a zilei, sub formă de sandwich sau alături de alte alimente.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pâinea poate să se întărească destul de repede dacă nu este păstrată în mod corespunzător. Dacă aceasta capătă mucegai, lucru care se poate întâmpla după câteva zile, nu este indicat să o consumi, deoarece pot apărea probleme de sănătate.

Atunci când intră în contact cu aerul, pâinea ajunge să se deshidrateze și să se întărească. Dacă, totuși, nu consumi o pâine întreagă în doar câteva zile, există o metodă prin care o poți menține proaspătă chiar și până la două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Pentru a putea păstra pâinea proaspătă mai mult timp, nu este necesar să o învelești într-un prosop. Nu trebuie nici să o ții la congelator. La câteva ore după decongelare, aceasta se usucă, apoi s-ar putea ca gustul să fie schimbat.

Cea mai bună soluție pentru ca pâinea să nu se întărească sau să capete mucegai este să o păstrezi în frigider. În acest fel, se va limita înmulțirea bacteriilor, notează foodstory.protv.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, dacă o ții într-o pungă de plastic, pâinea va rămâne moale. Este bine să faci câteva găuri mici în pungă pentru a putea evita umiditatea și formarea mucegaiului atunci când ții pâinea la rece, pentru că este important să poată respira.

Cum poți verifica cât de proaspătă este pâinea de la supermarket

În general, mulți români achiziționează pâinea de la brutărie sau de la supermarket. Un tânăr din California, SUA, a dezvăluit un truc pe care trebuie să-l cunoască toți cei care merg la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Potrivit tânărului, fiecare pâine din supermarket are clame de plastic colorate cu care este închisă astfel încât să rămână cât mai mult proaspătă. Cu ajutorul acestor clame, putem afla în ce zi a fost produsă pâinea de la supermarket.

Zilele săptămânii sunt notate cu diverse culori. De exemplu, clama albastră reprezintă ziua de luni, în timp ce clema verde ne arată faptul că pâinea a fost produsă marțea. Cea produsă joi va avea clama roșie, iar cea albă este pentru ziua de vineri. Ziua de sâmbătă este reprezentată de o clamă galbenă.

Dacă vrei o pâine proaspătă, atunci este bine să o alegi pe cea produsă cu doar o zi înainte ce cea în care mergi la magazin. Este un truc foarte simplu, care îi ajută pe cei care vor să mențină alimentul proaspăt mai mult timp.

ADVERTISEMENT
Tags: