Life

Cât de sănătos e să păstrezi pâinea de casă în frigider. Mulți români au acest obicei fără să știe dacă e bine sau nu

Unde trebuie să pui pâinea pentru a o păstra mai multe zile. Trucul pe care nu multă lume are curaj să îl pună în aplicare
28.01.2024 | 16:00
Cat de sanatos e sa pastrezi painea de casa in frigider Multi romani au acest obicei fara sa stie daca e bine sau nu
Unde trebuie să pui pâinea pentru a o păstra mai multe zile. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pâinea se numără printre alimentele preferate ale românilor. De cele mai multe ori, acest aliment care îi ademenește pe mulți este cumpărat din comerț. Iată ce trebuie să știi despre consumul, dar și despre depozitarea pâinii de casă.

Unde trebuie să pui pâinea pentru a o păstra mai multe zile

Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Acest aliment foarte delicios este consumat în diverse combinații alimentare și este bun aproape cu orice. Însă, ceea ce trebuie să știe toți este faptul că pâinea se poate strica dacă nu este depozitată corect.

ADVERTISEMENT

Mulți români au intenția de păstra pâinea în frigider, fără să știe dacă acest lucru este recomandat sau nu. Specialiștii în nutriție au o altă părere și spun că cel mai bun mod de a păstra pâinea este chiar pe blatul din bucătărie.

Profesorii de la Universitatea din Arizona susțin că bucătăria este cel mai prielnic mod pentru păstrarea pâinii. În schimb, dacă ai de gând să păstrezi pâinea mai multe zile, condițiile ei de depozitare se schimbă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care în bucătărie există un grad mai ridicat de umiditate și este cald, este foarte probabil ca pâinea să dezvolte mucegai. Tocmai de aceea, în astfel de condiții, se recomandă depozitarea ei în frigider.

Frigiderul ține pâinea departe de mucegai

Pâinea păstrată în frigider are mai puține șanse să se strice. Temperatura scăzută face ca amidonul să se usuce. În plus, dacă pâinea este pusă în pungă de plastic închisă ermetic, procesul ei de învechire este redus semnificativ.

ADVERTISEMENT

De obicei, medicii nutriționiști recomandă moderație atunci când vine vorba de consumul de pâine. Pentru că este bună în aproape orice combinație, multe persoane tind să consume pâine la aproape toate mesele din zi.

Cei care nu vor să consume pâinea din comerț pentru că au alergii la diverse ingrediente, pot opta pentru pâinea făcută în casă. Însă, în cazul acesteia, depozitarea este specială, căci riscă să se strice mult mai repede.

ADVERTISEMENT

De preferat, este ca acest aliment să fie consumat în cantități cât mai reduse. Atunci când se elimină pâinea din alimentație, primele semne ale acestei schimbări se pot observa imediat.

Dincolo de faptul că se poate slăbi destul de mult, excluderea pâinii din alimentație poate scădea riscul de boli cardiovasculare și poate ajuta la menținerea unei glicemii optime.

ADVERTISEMENT
Tags: