News

Ce salarii încasează angajaţii de la Trezorerie. Câți bani câștigă pe lună un director, un casier sau un îngrijitor. Sumele nu sunt mici

Angajații de la Trezorerie, care au declanșat un protest în ultimele ore, încasează salarii mari. Câți bani câștigă pe lună un director, un casier sau un îngrijitor.
11.08.2023 | 20:02
Ce salarii incaseaza angajatii de la Trezorerie Cati bani castiga pe luna un director un casier sau un ingrijitor Sumele nu sunt mici
Ce salarii încasează angajații de la Trezorerie. Sursa foto: ziardecluj.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce salarii încasează angajații de la Trezorerie, cei care în ultimele ore au declanșat un protest față de măsurile care ar putea fi luate de Guvernul Ciolacu. Câți bani câștigă pe lună un director, un casier sau un îngrijitor.

Ce salarii încasează angajații de la Trezorerie

Și vineri, 11 august, angajații din Finanţe au continuat protestele în întreaga țară. Ei sunt nemulțumiți de proiectul de ordonanță vizând reducerea cheltuielilor. Muncitorii avertizează că, pe 22 august, vor întrerupe lucrul pentru o perioadă de două ore şi vor face un protest în faţa Ministerului Finanțelor.

ADVERTISEMENT

Pentru a verifica situația în care se află angajații din acest sector, ministrul Marcel Boloș a vizitat, vineri, trezoreria București și la Trezoreria Sectorului 3. Oficialul a întâlnit un val de nemulțumire.

Angajații care se aflau la birouri au acuzat că stau pe scaune cumpărate de ei, la mese din ’90 şi că nu au hârtie. Reacția lui Boloș a fost una concludentă. El și-a făcut cruce și a exclamat “Doamne ferește!”

ADVERTISEMENT

Deși condițiile de muncă nu par a fi unele tocmai adaptate vremurilor în care trăim, salariile din Trezorerie sunt mult mai ”dezvoltate”. De pe site-ul ANAF vedem că unele funcții din Trezorerie sunt plătite și cu sume de peste 10.000 de lei.

Vedem din datele oficiale că cel mai mare salariu trece de 14.000 de lei, în cazul directorilor. Și celelalte funcții înalte, de director executiv, șef administrație sau șef de serviciu au salarii în zona 13.000 – 12.000 de lei lunar.

ADVERTISEMENT

Mult mai puțin încasează un casier. Acesta are un salariu de bază de 6.000 de lei. La acest venit se adaugă un spor de 15 %, voucher de vacanţă de 1.450 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.

Cel mai puțin încasează un șofer din instituție. Veniturile sunt în jurul a 4.800 de lei. Lor li se adaugă sporul de 15 %, vouchere de vacanţă de 1.450 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.

ADVERTISEMENT

Marcel Boloș, promisiuni pentru angajații din Trezorerie

După inspecția de vineri, ministrul finanțelor a dat asigurări că angajații din acest sector își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile, în contextul protestului spontan de joi.

Două aspecte au fost de mare interes și am vrut să fie clare. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile. Și 2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul. Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere.

Ei, fiind inima financiară a țării, știu mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a scris Boloș, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Detalii înfiorătoare. Cu a fost ucisă doctorița de la Brăila
Detalii înfiorătoare. Cu a fost ucisă doctorița de la Brăila
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”