News

Ce salariu are un instalator în România în 2023. Câștigă lunar o sumă de bani care nu e deloc mică

Ce salariu are un instalator în România în anul 2023? Venitul unui astfel de specialist, mai ales dacă e pe cont propriu, poate să fie considerabil și impresionant.
04.04.2023 | 21:47
Ce salariu are un instalator in Romania in 2023 Castiga lunar o suma de bani care nu e deloc mica
Ce salariu are un instalator în România. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce salariu are un instalator în România în 2023? Această meserie nu a fost afectată momentan de digitalizare și e căutată în orice perioadă a anului. E probabil cea mai căutată meserie pe lângă cea de electrician, vopsitor sau tehnician depanator.

Ce salariu are un instalator în România în 2023?

În aceste domenii salariile pornesc de la 4.000 de lei și pot ajunge chiar la 7.000 de lei. Potrivit datelor oficiale, specialiștii din reparații sunt printre cei mai căutați de pe piața muncii și sunt plătiți cu aproximativ 3.500 de lei pe lună, însă un vopsitor poate câștiga 5.000 de lei, în timp ce un tehnician depanator poate ajunge la 7.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În schimb, un electrician sau un instalator poate să câștige aproximativ 4.000 de lei pe lună. Salariile acestea sunt oferite pentru că majoritatea tinerilor pleacă din țară și există prea puțini care aleg școlile profesionale în aceste domenii. Desigur venitul poate să crească dacă instalatorul alege să lucreze pe cont propriu.

O altă meserie care le face cu ochiul tinerilor e cea de șofer de TIR, însă în străinătate. Un astfel de tânăr a împărtășit din experiența sa și le-a povestit tuturor cât de bine o duce conducând un camion zeci de ore pe drumurile Europei, într-o aventură pe care tot mai mulți sunt dispuși să o încerce pentru că se plătește foarte bine.

ADVERTISEMENT

”Suntem plătiți pe oră, avem 18, 30 euro, sporuri de noapte, sporuri de weekend, bani de concediu, bani de sărbători. Ca să ajungi la un salariu de peste 4.200 de euro brut îți mai lași acolo 15-20 de oră la plată și uite așa ai ajuns la 4.000-4.200 brut.

Mie îmi trage foarte mult impozit, nu am copii, nu sunt căsătorit și așa iau cel puțin 2.500 în mână, am avut luni în care am luat și 2.900 și 3.000 de euro. Poți să iei și 3.100, 3.200, poate și 3.300 de euro. Depinde câte ore lași la plată. Ca și muncă, mai mult de 10 ore nu se lucrează.

ADVERTISEMENT

Ca și concediu avem așa: 30 de zile de concediu, pe lângă alea 30 de zile mai sunt încă 10 zile, dar alea nu ți le poți programa. Adică șefa nu poate să zică 100% mă tu pe data aia ai o săptămână concediu, da sau nu, aia o să fie ceva spontan, o să zică stai acasă cinci zile sau stai acasă două zile”, s-a lăudat șoferul, pe Tik Tok.

În România, 1 din 3 angajați are salariul minim pe economie, aproximativ 1.400 de lei, însă situația nu e neapărat relevantă, pentru că mulți angajatori își plătesc angajații la ”negru”, diferența față de acest salariu minim și suma reală fiind o simplă înțelegere între patron și angajat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există și meserii unde salariul minim pe economie e chiar or realitate, cum ar fi magazinele alimentare mici de la colț de bloc. ”Vin şi pleacă lunar colege. Nu vrea nimeni să mai stea pe 1.500 de lei, programul este de 12 ore pe zi, două zile lucrăm şi două zile sunt libere. Alţi patroni măcar dau şi bonuri de masă sau produse pe lângă salariu, al nostru nu dă nimic în plus“, se plânge o vânzătoare din zona Moldovei.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”