Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce salariu avea Vivi Răchită când juca la Steaua: „Cât câștigă aștia de acum în 4 zile!”

Valeriu Răchită a dat cărțile pe față în cadrul emisiunii Fanatik Superliga. Fostul jucător al Stelei a recunoscut cât câștiga în Ghencea: $5000.
23.12.2023 | 11:18
Ce salariu avea Vivi Rachita cand juca la Steaua Cat castiga astia de acum in 4 zile
Ce SALARIU avea Vivi Rachita la Steaua Stoichita, DEZVALUIRI despre PRIMA de TITLU din 1998. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Într-o discuție captivantă, fostul fotbalist Valeriu Răchită a dezvăluit detalii despre vremurile glorioase ale fotbalului românesc, axându-se pe amintirile sale legate de salariile din perioada respectivă. În perioada în care juca la Steaua, Răchită primea 5.000 de dolari pe lună, jumătate din cât câștigă acum Luis Phelipe la FCSB.

Valeriu Răchită era plătit regește la Steaua

“Prin 90 așa cam ce salariu aveai?”, a fost întrebarea pe care Gheorghe Mustață i-a adresat-o lui Valeriu Răchită. “Cât iau băieții aceștia poate pe câteva zile”, a spus Cristi Coste, completat de Mihai Stoichiță: “Îl avea mare la Steaua. Era mare, nu îmi aduc aminte cât”.

ADVERTISEMENT

“Vorbește, dar cu noi a câștigat campionatul. Când a plecat Țiți Dumitriu la AEK, Stoichiță era secund. Și noi, vestiarul, am spus să rămână Stoichiță. Și președintele ne-a spus că dacă nu câștigăm anul viitor campionatul cu Stoichiță, toți aveți contractele înjumătățite.

Și noi toți am preferat, tot vestiarul, să îl ținem pe Mihai Stoichiță pentru că îl știam, pentru că aveam încredere. Noi ne-am dus cu toții, cu Lăcătuș în frunte. Prima de titlu atunci era 20.000 de dolari. Asta era prima de campionat. Nu mai știu ce salariu am avut, vreo 5.000 de dolari”, a declarat Valeriu Răchită.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman câștigă în prezent 30.000 de euro pe lună

Salariu lui Valeriu Răchită din acea perioadă era unul mare dacă ținem cont de inflație. Prin comparație, salariul din acest moment al lui Florinel Coman este de 30.000 de euro pe lună. La fel ca pe vremea lui Răchită, Coman își poate achiziționa un apartament în doar câteva luni.

“Când spuneai 5.000 pe timpurile alea, dacă strângeai 2-3 luni îți luai o casă. Când veneam în Ghencea și vorbeam cu jucătorii, erați dumneavoastră cu Lăcătuș și s-a pierdut 3-0 cu Pitești. Când se auzise înainte de meci că ar fi fost Marius cu ei în club la Pitești”, a rememorat Gheorghe Mustață.

ADVERTISEMENT

“Jucam cu Rapid, cu Lupu, cu Rednic, cu Lobonț. O echipă extraordinară. La Craiova nu mai spu ce jucători erau acolo. Sau Dinamo, ce echipă avea Dinamo, cu Mihalcea, cu Prunea.

O grămadă de fotbaliști erau, toți la lotul național. Timișoara, Naționalul lui Halagian ce echipă avea. Nu erai sigur niciodată că o să câștigi. Nu mai zic de Pitești cu Mutu și compania”, a declarat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Rachita era platit regeste la Steaua

ADVERTISEMENT