Sport

Ce scrie presa din Spania după transferul lui Ianis Hagi la Alaves: „Un nume istoric”

Presa iberică e la picioarele lui Ianis Hagi (24 de ani), după ce playmakerul a fost împrumutat de Rangers până la finalul sezonului la Deportivo Alaves.
27.08.2023 | 20:33
Ce scrie presa din Spania dupa transferul lui Ianis Hagi la Alaves Un nume istoric
Ce scrie presa din Spania după transferul lui Ianis Hagi la Alaves: „Un nume istoric”. FOTO: Twitter @Alaves
ADVERTISEMENT

Mutare spectaculoasă pentru Ianis Hagi în acest mercato. Internaționalul român în vârstă de 24 de ani va juca sub formă de împrumut la Deportivo Alaves, transferul fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK. Mutarea a fost aplaudată cu aplauze de presa sportivă din Spania.

Presa din Spania, reacții după transferul lui Ianis Hagi la Deportivo Alaves: „Foarte talentat”

Ianis Hagi îi calcă pe urme tatălui său și va evolua în LaLiga. Dacă „Regele” și-a trecut în CV cei doi granzi ai Spaniei, Real Madrid și Barcelona, Ianis își începe aventura în prima ligă iberică la nou-promovata Deportivo Alaves. Marile publicații au luat imediat seama transferului internaționalului român.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli au avut numai cuvinte de laudă despre împrumutul lui Ianis Hagi la Deportivo Alaves, formație care se afla pe locul 9 înainte de începerea etapei cu numărul 3 din LaLiga.

„Deportivo Alaves a oficializat transferul atacantului Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi. Tehnicul jucător sosește în La Liga după ce a petrecut ultimele sezoane în fotbalul scoțian, unde a marcat 15 goluri și a oferit 21 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Hagi are calitățile pe care Luis Garcia Plaza le-a cerut de la startul campionatului. Este foarte talentat, versatil, șutează bine și pune pericol la fazele fixe. Cu siguranță este un salt calitativ pentru echipa lui Alaves.

Jucător în naționala României, Hagi a arătat că are un potențial enorm și sosește în Vitoria pentru a ocupa postul de mijlocaș ofensiv sau extremă dreapta. Jucătorul este deja în Vitoria și va face parte din lotul lui Alaves pentru meciul cu Getafe. Un transfer încântător, iar Alaves capătă formă pentru noul sezon”, au scris cei de la Marca.

ADVERTISEMENT

„Un nume de familie istoric”

Nici catalanii de la Mundo Deportivo n-au rămas indiferenți la sosirea lui Ianis Hagi în LaLiga, aceștia titrând „Alaves s-a întârit cu un nume de familie istoric”. La fel ca și cei de la Marca, jurnaliștii de la Mundo Deportivo i-au făcut o scurtă caracterizare tânărului Hagi.

„Deportivo Alaves a anunțat în această duminică transferul românului Ianis Hagi, care a fost împrumutat pentru un sezon de la Rangers la echipa din Vitoria.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a jucat în fotbalul scoțian în ultimele patru sezoane, acolo unde a marcat 15 goluri și a oferit 21 de assist-uri, ceea ce demonstrează apetitul ofensiv pe care îl are fiul lui Gică Hagi, fost jucător la Real Madrid și Barcelona.

Ianis Hagi a debutat la profesioniști în anul 2018, jucând în Serie A, la Fiorentina, dar și în primele ligi din România, Belgia și Scoția. Jucătorul va aduce ‘talent, versatilitate șut și pericol din faze fixe’, după cum a subliniat clubul basc într-un comunicat de presă”.

Ianis Hagi ar putea debuta la Alaves chiar în această rundă. Playmakerul născut la Istanbul face parte din lotul deplasat de Luis Garzia Plaza pentru meciul cu Getafe, programat luni, 28 august, de la ora 20:30.

  • 4 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT