News

Ce se întâmplă cu românii care vin în țară în perioada stării de alertă. Reguli privind carantina și auto-izolarea

14.05.2020 | 20:30
Ce se intampla cu romanii care vin in tara in perioada starii de alerta Reguli privind carantina si autoizolarea
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu românii care vin în țară în perioada stării de alertă? Iată o întrebare la care starea de alertă care va intra în vigoare în România oferă un răspuns excelent pentru cei care revin acasă.

Ce se întâmplă cu românii care vin în țară în perioada stării de alertă. Reguli privind carantina și auto- izolarea

România se pregătește să facă pasul de la starea de urgență la starea de alertă. Odată cu această tranziție intervin și o serie de modificări fundamentale în ceea ce privește libertatea de mișcare.

ADVERTISEMENT

Dacă în ultimele două luni, cu starea de urgență și Ordonanțele militare aferente în vigoare, românii reveniți în țară erau nevoiți să stea în carantină sau în auto-izolare, din zilele următoare  lucrurile se schimbă radical.

Astfel, românii care revin în ţară de mâine nu vor mai trebui să stea în auto-izolare şi în carantină instituționalizată dacă prezintă un certificat emis de medic care să demonstrez că sunt negativi la COVID-19.

ADVERTISEMENT

Acest certificat trebuie tradus în română şi trebuie eliberat înainte cu maximum 48 de ore. Pentru românii care vin din Republica Moldova nu se aplică această regulă a traducerii, anunță Mediafax.

Ce se întâmplă cu cei suspecți de coronavirus

În ceea ce-i privește pe cei veniți de peste hotare care prezintă simptome de COVID-19, aceștia vor fi izolați sau carantinați pentru a nu risca o eventuală transmitere a bolii.

ADVERTISEMENT

Tot în carantină sau stare de izolare vor intra și acei români care nu au asupra lor certificatul medical care să certifice negativitatea la boală.

De luni, starea de alertă va fi declarată la nivel local şi naţional şi poate fi prelungită, însă nu cu mai mult de 30 de zile. În aceste condiţii, starea de alertă nu poate dura mai mult de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Și călătoriile cu avionul vor fi diferite. În starea de alertă, Ministerul Transporturilor poate să ceară reguli clare ca aeroporturile, avioanele și alte echipamente să fie igienizate.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia