News

Ce se întâmplă cu Sorina, fetița adoptată de o familie din SUA. Schimbare uriașă

Ce face în prezent Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români, de peste Ocean. Schimbarea copilei este uriașă.
16.10.2023 | 09:00
Ce se intampla cu Sorina fetita adoptata de o familie din SUA Schimbare uriasa
Sorina este de patru ani în SUA. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Ce se mai întâmplă cu Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, care a fost adoptată de niște părinți români, stabiliți în New York? Cazul copilei a stârnit o revoltă mare în spațiul public, considerându-se că a fost luată cu forța din casa asistentului maternal din Mehedinți, unde a crescut.

Care mai este situația Sorinei Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români din SUA

Sunt patru ani de când Sorina Săcărin trăiește alături de părinții adoptivi din SUA. Mulți au crezut că aceștia aveau intenții rele asupra copilei, după ce procurorul care s-a ocupat de caz a smuls-o din locuința părinților adoptivi din Baia de Aramă.

ADVERTISEMENT

”Mami, nu vreau să plec!”, erau cuvintele Sorinei, de acum patru ani, în încercarea disperată a procurorului de a o lua și a o oferi părinților de peste Ocean. În pofida valului de critici pe care l-au primit, aceștia demonstrează că-i oferă o viață bună fetiței.

Sorina Săcărin are o evoluție remarcabilă

Sorina Săcărin are 12 ani acum și se bucură de o educație bună. A învățat engleza, are rezultate remarcabile la școală, cântă la pian, la vioară, iar în această primăvară chiar a susținut un nou concert, făcându-și mândră familia care o crește, iată, cât mai armonios.

ADVERTISEMENT
sorina sacarin
Sorina Săcărin cântând la vioară. Sursa foto: facebook

 

O jurnalistă româncă, Ioana Ene Dogioiu, păstrează legătura cu părinții din America, și a mărturisit că în fiecare lună primește vești pozitive despre Sorina Săcărin. Fetița a devenit o adolescentă în toată regula și evoluează de la o zi la alta.

”Familia acuzata ca a rapit brutal copila de la familia asistentilor maternali … imi timite de aproape 4 ani, luna de luna fotografii, filme, diplome despre evolutia Sorinei. Fetita care a plecat din Romania, cu un retard cert in dezvoltarea fizica, emotionala si, mai ales, educationala, este acum, la 12 ani (impliniti recent), o adolescenta infloritoare care a recuperat toate intarzierile cu ajutorul parintilor si al sistemului de suport american.

ADVERTISEMENT

Invata foarte bine, canta la pian si vioara, iar pe 17 mai va avea un nou concert. Are un camin adevarat, o familie de care, in baza readoptiei conform legii americane, nu o mai poate desparti nimeni”, a notat jurnalista pe SpotMedia.

sorina sacarin
Sorina Săcărin, la 12 ani. Sursa foto: facebook

 

Adopția Sorinei Săcărin a avut loc în vara anului 2019. Atunci, procurorul Mihaela Iorga Moraru a mers la casa părinților din județul Mehedinți și le-a tras fetița din mâini, pentru a o da celor din SUA. Asta în timp ce minora refuza plângând să meargă.

ADVERTISEMENT

Momentul procuroarei a fost filmat și a fost făcut public, pe rețelele de socializare. S-au iscat numeroase controverse ulterior, dar și speculații potrivit cărora părinții din America intenționau să facă trafic de organe. La TV cazul la fel a fost aspru criticat, iar familia Săcărin a dat în judecată mai multe televiziuni și chiar o jurnalistă, pe Sorina Matei.

Părinții din Baia de Aramă, în proces cu părinții din SUA. Nu le este permis să discute cu fetița

Între timp, părinții din Baia de Aramă au intentat proces pentru anularea adopției, însă în zadar. În aprilie 2023, FANATIK a aflat în exclusivitate că familia Săcărin cere acum cheltuielile de judecată familiei Șaramăt, aceasta din urmă respectând cerința. De altfel, speră să îi fie permisă luarea legăturii cu Sorina, căci nu au mai reușit să discute cu ea din 2019.

”Eu consider că există un Dumnezeu și ne va răsplăti pentru tot ce am făcut în anii pe care Sorina i-a petrecut în familia noastră și în care i-am oferit toată dragostea noastră. Noi ne cerem scuze familiei Săcărin. Poate i-am denigrat sau i-am deranjat. Nici ei n-au fost de vină, nici noi. Au fost mulți oameni implicați, multe instituții și nu cred că trebuia să se ajungă până aici.

Tot ce ne dorim este să putem lua legătura cu Sorina. Măcar prin telefon, să-i auzim glasul. Dacă se poate, măcar să vobească cu surioara ei, Andreea. Sau poate au de gând să vină în vara asta în România. Ar fi cea mai mare bucurie pentru noi, dar e greu de crezut. Noi am fi mulțumiți și cu un telefon”, a declarat Vasile Șaramăt pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: