News

Ce se întâmplă cu tot mai mulți tineri infectați cu coronavirus. Fenomenul ciudat observat de medici

25.04.2020 | 14:38
Ce se intampla cu tot mai multi tineri infectati cu coronavirus Fenomenul ciudat observat de medici
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți tineri infectați cu noul coronavirus suferă accidente vasculare cerebrale. Este o concluzie tristă și îngrijorătoare la care au ajuns medicii.

Ce se întâmplă cu tot mai mulți tineri infectați cu coronavirus. Fenomenul ciudat observat de medici

Covid-19, virusul care face ravagii în întreaga lume, provocând deja milioane de îmbolnăviri și sute de mii de decese, afectează din ce în ce mai multe categorii de vârste.

Inițial s-a spus faptul că noul coronavirus atacă persoanele în vârstă, afectându-le sistemul respirator. Din ultimele date, reiese faptul că boala se răsfrânge și asupra organismelor tinere.

Americanii din domeniul medical au ajuns la concluzia că noul coronavirus duce la accidente vasculare cerebrale la persoane relativ tinere de 30 sau 40 de ani.

Astfel, deși vârsta medie a oamenilor care suferă un AVC (accident vascular cerebral) în SUA este de 74 de ani, specialiștii încep să se strângă dovezi că boala atacă fiecare sistem major al organismului, scrie CNN.

Covid-19 duce la coagulări de sânge în vasele mari

Medicii americani au constatat recent că virusul duce la formarea cheagurilor de sânge, adică una dintre cauzele AVC-urilor. Întreruperea bruscă a alimentării cu sânge a creierului poate fi provocată de probleme ale inimii, artere blocate de colesterol sau abuz de substanțe interzise.

Doctorul Thomas Oxley, neurochirurg la Mount Sinai Health System din New York și colegii au oferit detalii despre cinci persoane pe care le-au tratat. Toate aveau vârsta sub 50 de ani și toate aveau fie simptome ușoare de infecție cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Virusul pare să provoace coagulare crescută în arterele mari, ceea ce duce la accident vascular cerebral sever. Raportul nostru arată o creștere de șapte ori a incidenței unui accident vascular cerebral subit la pacienții tineri în ultimele două săptămâni.

Majoritatea acestor pacienți nu au antecedente medicale anterioare și au fost acasă fie cu simptome ușoare (sau în două cazuri, fără simptome) de Covid”, a adăuga medicul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, ambulanțierii din New York au dezvăluit că au transportat de acasă de patru ori mai mulţi oameni decât în mod normal în perioada de vârf a epidemiei, iar unii dintre ei muriseră din cauza unor accidente vasculare subite.