Life

Ce studii are, de fapt, Maria Ciobanu. Artista nu a terminat doar patru clase, așa cum se spune

Studiile urmate de Maria Ciobanu. Cântăreața de muzică populară nu a terminat doar patru clase, așa cum se zvonește de ani buni.
04.04.2023 | 16:44
Ce studii are de fapt Maria Ciobanu Artista nu a terminat doar patru clase asa cum se spune
Maria Ciobanu este stabilită în SUA de ani buni. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Ce studii are Maria Ciobanu, supranumită și ”Ciocârlia muzicii populare românești”, datorită vocii sale unice. De-a lungul timpului, s-a zvonit despre îndrăgita cântăreață de folclor faptul că ar avea doar patru clase terminate. Însă, nu este nici pe departe așa.

Ce studii are Maria Ciobanu, stabilită acum în SUA

Maria Ciobanu are în prezent 85 de ani, este pensionară și se bucură de viață peste Ocean, având cetățenie americană. Aici s-a stabilit, mai exact, în Los Angeles, de o bună perioadă, alături de soțul ei, Mircea Cîmpeanu, și fiica lor, Camelia.

ADVERTISEMENT

Renumita interpretă, ale cărei melodii sunt și astăzi printre preferatele românilor, a avut de parcurs un drum lung ca să-și dobândească notorietatea. În realitate, ea nu a terminat doar patru clase, ci a absolvit în 1965 Școala de Artă Populară din București.

De ce a plecat Maria Ciobanu din România

Multă lume s-a întrebat de ce Maria Ciobanu a ales să părăsească România. Într-un interviu mai vechi, cântăreața se declara nemulțumită de pensia pe care i-a oferit-o statul, având în vedere cariera impresionantă în muzica populară.

ADVERTISEMENT

”După 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200!”, declara Maria Ciobanu, în urmă cu mult timp.

În Statele Unite ale Americii, Maria Ciobanu ar locui într-un cartier de lux, iar pensia nu este de 1200 de lei, în bani românești. Artista ar încasa lunar 1000 de dolari. La un moment dat, a precizat că la sfârșitul vieții și-ar dori să fie înmormântată în România.

ADVERTISEMENT

”Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu, mai preciza Maria Ciobanu, într-un interviu pentru Antena Stars.

Maria Ciobanu, căsnicie zbuciumată cu regretatul Ion Dolănescu

Maria Ciobanu este cunoscută de către publicul român și ca fosta soție a regretatului Ion Dolănescu, artist care a murit în 2009. Din mariajul lor, pe alocuri zbuciumat, a rezultat Ionuț Dolănescu, acum în vârstă de 51 de ani și este tot solist de folclor, asemeni părinților.

ADVERTISEMENT

Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au format unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din folclor, în perioada ”Generației de aur”. Publicul îi diviniza, iar când s-au despărțit au lăsat în urma lor multe semne de întrebare. Tot într-un interviu mai vechi, interpreta a lăsat de înțeles că a fost agresată de Ion Dolănescu și de aceea s-a produs ruptura căsniciei.

”Niciodata n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească. Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu. Am suferit foarte mult. L-am divinizat pe Ion Dolanescu. Cum să mai țin acum la omul care mi-a luat copilul? (…)”, mai spunea Maria Ciobanu, potrivit viva.ro

ADVERTISEMENT