Life

Ce sunt, de fapt, punctele din aplicația Waze. Cum să le câștigi și la ce te ajută

Semnificația punctelor din aplicația Waze, folosită de șoferi. Cum să le câștigi și cât de mult te ajută din momentul în care le vei obține?
07.10.2023 | 17:43
Ce sunt de fapt punctele din aplicatia Waze Cum sa le castigi si la ce te ajuta
Cum să acumulezi puncte în aplicația Waze. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Aplicația Waze, una dintre cele mai utilizate de către conducătorii auto, ajută nu doar la indicarea rutelor de circulație, ci și la acumularea de puncte. Cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru șoferi. Însă, la ce sunt ele, de fapt, de ajutor?

Ce sunt punctele din aplicația Waze și la ce ajută

Mulți șoferi folosesc mai des aplicația Waze, decât Google Maps, situație care nu ar fi deloc favorabilă reprezentanților Google. Aceștia sunt atrași de faptul că Waze le arată și rute ocolitoare, pentru a ajunge mai rapid la o destinație sau locurile cu probleme.

ADVERTISEMENT

Milioane de conducători auto utilizează Waze, potrivit studiilor. Aplicația este la îndemâna oricui, de altfel, fiindcă nu necesită costuri de descărcare. Se poate accesa de pe ”Magazin Play”, disponibil atât pe Android cât și pe iOS. De asemenea, nu este greu de folosit.

Waze a apărut pentru prima oară în 2009. Din 2017 este disponibilă și pentru cei care au motociclete, reprezentanții adăugând rute specializate și pentru cei eligibili să circule pe benzile de carpool. Utilizatorilor le este permis să acumuleze puncte și să-și aleagă vocea de navigare.

ADVERTISEMENT

Printre vocile care îi pot îndruma pe șoferi pe unde să circule sunt cele ale actorilor Morgan Freeman sau Arnold Schwarzenegger. Totuși, ce semnifică acumularea de puncte și ce se întâmplă din clipa în care vei strânge foarte multe?

Punctele arată loialitatea utilizatorului Waze. Ce titulaturi poate obține

Pe parcursul traseului, conducătorii auto pot raporta celorlalți participanți la trafic dacă este aglomerație, un accident rutier, lucrări ale drumurilor sau chiar controale ale oamenilor legii. Persoana care va face din aceste raportări un obicei poate fi primi titulatura de ”cavaler Waze”.

ADVERTISEMENT

”Cavalerul Waze” este o sursă sigură pentru restul șoferilor, care se vor orienta pe drumul lor în funcție de ceea ce le transmite ”cavalerul Waze”. O altă sursă foarte sigură este și ”regalitatea Waze”, care va face din conducătorul auto unul de mare încredere.

În același timp, șoferii pot edita raportările dacă sunt greșite, dar acest lucru îl pot face doar cei care sunt pe un rang superior de loialitate. De altfel, la fiecare kilometru sau milă parcurse, utilizatorii pot primi câte cinci puncte, iar dacă vor circula cât mai des se pot câștiga și șaisprezece puncte pe milă.

ADVERTISEMENT

Atenție! Ca să folosiți Waze aveți nevoie de internet. Asigurați-vă de fiecare dată că aveți suficient trafic de internet și datele mobile activate. Dacă nu dispuneți de acestea, nu veți avea cum să circulați decât cu o hartă fizică sau dacă știți foarte bine traseul.

ADVERTISEMENT