News

Schimbări uriașe la Waze. Milioane de români vor fi afectați. Ce nu vor mai putea face șoferii

Schimbări semnificative la aplicația Waze, folosită de milioane de șoferi români. Ce nu vor mai putea face în viitorul apropiat.
16.09.2023 | 12:33
Schimbari uriase la Waze Milioane de romani vor fi afectati Ce nu vor mai putea face soferii
Ce schimbări au apărut la aplicația Waze. Sursa foto: pixabay, Promotor, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Waze stârnește semne de întrebare șoferilor. Din aplicația utilizată de milioane de români, și nu numai, au început să dispară funcții, acestea fiind printre cele mai importante. Se crede că reprezentanții Google ar contribui la întreaga situație, astfel încât Waze să nu mai fie un serviciu independent.

Ce se întâmplă cu aplicația Waze. Ce funcții dispar

Momentan, nu există o dovadă anume care să confirme bănuiala potrivit căreia Google își dorește să introducă Waze în Google Maps, care este mai puțin utilizat de conducătorii auto. Între timp, mai mulți dintre ei au semnalizat că nu au mai observat funcția referitoare la raportarea poliției în trafic.

ADVERTISEMENT

Butonul de ”other side” , legat de prezența radarului, nu mai este disponibil deja multor utilizatori de iOS. Mai mult, nu se mai pot face nici ”sesizări” despre vehiculele care s-au oprit pe marginea drumului din motive precum accidentul sau apariția unei avarii, încât să poată fi evitată la timp de ceilalți participanți la trafic.

Reprezentanții Waze, deși aplicația pare că intenționează să dispară treptat, nu au oferit deocamdată nicio explicație cu privire la problemele survenite. Cert este că până în momentul de față, 500 de salariați ai diviziei au fost mutați în echipa care se ocupă de dezvoltarea Google Maps, Google Earth și Street View.

ADVERTISEMENT

”Compania Google rămâne profund angajată față de marca unică Waze, aplicația sa iubită și comunitatea sa înfloritoare de voluntari și utilizatori”, a transmis Caroline Bourdeau, șefa departamentului de Relații Publice, din cadrul Google, scrie The Verge.

Waze introduce și funcții noi

Chiar dacă unele opțiuni sunt eliminate, în Waze apar și funcții noi precum alerta de atenționare a șoferilor când în ruta lor apare vreun copil, dacă vor circula pe o zonă rezidențială sau una obișnuită. În acest mod se poate evita un accident sau chiar unul mortal.

ADVERTISEMENT

Pe străzile rezidențiale, și nu numai, sunt adesea copii, care tind să se joace și să fugă după minge, de exemplu. Ei pot fi mai greu de observat în lipsa unei alerte precum cea de la Waze, din cauza mașinilor parcate, care împiedică vizibilitatea.

În concluzie, indiferent de serviciul folosit pentru a ajunge la o destinație, Waze sau Google Maps, este cel mai important să conduceți prudent. Acest lucru înseamnă să respectați toate regulile de circulație și să vă urcați la volan fără a fi consumat alcool sau substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

În luna iulie a acestui an a intrat în vigoare o lege care prevede închisoarea pentru șoferii care se urcă la volan băuți și fără permis. ”Legea Anastasia” se numește, după numele unei copile de doar patru ani, care a fost ucisă, pe 1 iunie 2022, de o șoferiță care circula fără permis. Anastasia se juca în fața casei, iar când a vrut să traverseze strada s-a produs impactul fatal.

ADVERTISEMENT
Tags: