Fotbal intern

Ce transfer! L-au vrut United și City, a ajuns în România! Lumu, la Petrolul! „E senzație!”

28.08.2018 | 14:25
Ce transfer Lau vrut United si City a ajuns in Romania Lumu la Petrolul E senzatie

Lumu la Petrolul! Lovitură pentru Petrolul Ploiești, trupa pregătită de Leo Grozavu care se bate în acest sezon la promovarea în Liga 1 Betano. „Găzarii” au izbutit să-l convingă pe Jeroen Lumu, un olandez de 23 de ani, pe care s-au bătut la un moment granzii din Manchester, United și City!

Petrolul a mai încercat și în urmă cu 3 ani să-l convingă pe Lumu să semneze cu trupa din Ploiești, dar deși transferul era aproape făcut el nu s-a mai realizat. Jeroen avea doar 19 ani și tocmai terminase contractul cu Heerenveen, după ce cu un an în urmă fusese la Ludogoreț.

Lumu la Petrolul! „Știm totul despre el. Și bune, și rele. Sper să ne ajute în teren!”

În acest moment, olandezul era iar liber de contract după ce în primăvară a jucat în India, la Dynamos Delhi. Problema cea mai mare pentru el o reprezintă problemele disciplinare, acestea fiind și principalul motiv pentru care nu a reușit să se impună până acum pe măsura talentului cu care a fost creditat de când s-a apucat de fotbal.

Este un jucător extrem de interesant și de valoros care sper să ne ajute în realizarea obiectivelor. Știm totul despre el, și bune, dar și rele. Până la urmă cel mai important lucru este ce face el în teren și cât dă pentru Petrolul. Sper să reușim să-l ghidonăm și să ne fie foarte util. Ca fotbalist, e senzație!”, a declarat Leo Grozavu, tehnicianul Petrolului, pentru FANATIK.RO.

Lumu la Petrolul! „Am luat detalii și de la Cosmin Moți”

Lumu, considerat acum 6 ani de presa olandeză despre unul dintre cei mai de perspectivă jucători olandezi, a fost dorit și de Arsenal pe vremea junioratului de la Willem II Tilburg. Indisciplina l-a tras în jos. La aceste aspecte se referea Grozavu în cele declarate anterior. Mai mult, tehnicianul Petrolului a detaliat: „Am discutat și cu Cosmin Moți, pentru că știm că au fost probleme cu el și la Ludogoreț. Cred că avem tabloul complet despre Lumu”.

Lumu la Petrolul. Olandezul a fost și la Ludogoreț, unde a jucat cu tricoul cu numărul 95, anul nașterii sale
Lumu la Petrolul. Olandezul a fost și la Ludogoreț, unde a jucat cu tricoul cu numărul 95, anul nașterii sale

Lumu la Petrolul. „Lua cu asalt cluburile de noapte, unde bea până dimineața”

Informații despre escapadele lui Lumu au apărut și în presa olandeză, și în cea bulgară. „Șefii lui Ludogoreţ erau conştienţi de problemele jucătorului. Dar chiar nimeni nu se aştepta ca acest transfer să fie un eşec atât de mare. Jucătorul a făcut doar ce a vrut. Nu a respectat nicio regulă. Două luni, aproape în fiecare noapte, Lumu lua cu asalt cluburile de noapte din Varna. Stătea până dimineaţă. A fost reperat de mai multe ori beat, iar până la final s-a autoexclus din echipă”, scriau bulgarii de la sportal.bg.

Jeroen Lumu are talent cu carul, povestesc cei care-l cunosc. Viața extrasportivă și caracterul său foarte dificil l-au tras în jos de fiecare dată, motiv pentru care nu a reușit să urce în carieră, deși oportunități a avut foarte multe. Rămâne de văzut dacă se schimbă ceva la Ploiești, sau cluburile din București vor fi mai aproape pentru olandez decât bijuteria de stadion a Petrolului.

„Manchester City şi Manchester United sunt interesate de tânărul olandez Jeroen Lumu, care a jucat deja la prima echipă a lui Willem II Tilburg la 18 ani” – Daily Mirror, în august 2014

180.000 de euro este cota sa acum pe transfermarkt

7 echipe a schimbat deja Jeroen Lumu în carieră, la doar 23 de ani împliniți pe 27 mai: Willem II Tilburg, Ludogoreț, Heerenveen, Dordrecht, St. Polten, Samsunspor, Dynamos Delhi

1 an este durata contractului lui Lumu cu Petrolul, dar angajamentul se prelungește până în 2020 dacă trupa lui Leo Grozavu promovează