Life

Ce tratament trebuie să aplici roșiilor plantate în grădină în luna iunie. Așa vor crește spectaculos și vei avea o recoltă bogată

Cum să întreții roșiile plantate în grădină în luna iunie. Tratamentul pe care trebuie să-l aplici, ca să crească spectaculos.
13.06.2023 | 16:54
Ce tratament trebuie sa aplici rosiilor plantate in gradina in luna iunie Asa vor creste spectaculos si vei avea o recolta bogata
Cum să ai o recoltă bogată de roșii. Sursa foto: youtube
ADVERTISEMENT

Luna iunie este ultimul sezon în care se mai pot planta roșii în grădină, pentru ca pe la jumătatea verii sau începutul de toamnă, să vă bucurați de o recoltă bogată, gustoasă și sănătoasă. Dar, ca să vă asigurați că rezultatele vor fi conform așteptărilor, și întreținerea acestor legume trebuie să fie făcută ca la carte.

Cum se întrețin roșiile plantate în iunie. Tratamentul utilizat de agricultori

Agricultorii monitorizează atent evoluția tuturor legumelor pe care le-au plantat și știu ce fel de tratament să aplice. Drept urmare, așa au produse de calitate și căutate de clienți. Dacă vă doriți să aveți roșii bine coapte în această vară, iată cum trebuie să procedați.

ADVERTISEMENT

Indiferent că le aveți în seră sau pur și simplu în grădina de lângă casă, roșiile pot fi ajutate să crească printr-un îngrășământ special. De exemplu, ”Nitrophoska”, pe bază de azot și fosfor, care se diluează cu apă. Ulterior, se toarnă la rădăcina răsadurilor de două ori pe săptămână.

Atenție, însă, dacă tufele de roșii sunt mai lungi de 4-5 cm, atunci nu mai puteți utiliza acest îngrășământ pe bază de azot și fosfor, căci epuizați solul, mai exact, îi luați din fertilitate. De altfel, prima udare se face la două săptămâni după ce s-au pus răsadurile în pământ.

ADVERTISEMENT

Unele tufe de roșii mai trebuie scurtate din când în când, căci pot  dezvolta și flori și vor atrage albinele. Procesul de polenizare nu este unul util pentru pentru aceste legume, așa că nu ezitați să scuturați floarea când observați că a înflorit.

Rumegușul ajută la creșterea răsadurilor de roșii

De două, trei ori pe săptămână se scutură floarea roșiilor și, neapărat când afară nu plouă. În caz contrar, polenul va cădea ușor din pistil pe stigmat. Rumegușul, totodată, s-a dovedit a fi util pentru aceste legume, dacă îl puneți în jurul rădăcinilor.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți roșiile în seră, nu uitați ca seara să ventilați locul. Astfel, polenizarea va fi mai bună. Mai mult, în timpul celei de-a doua înfloriri și în timpul celei de-a treia, pulverizați pe plante o soluție slabă de acid boric. Aceasta este necesară pentru întărire și pentru a oferi un minim conținut de zahăr.

Soluția slabă de acid boric nu se aplică oricum. La fel ca în cazul îngrășământului menționat anterior, pe bază de azot și fosfor, se diluează 10 grame în 10 litri de apă. Apoi nu trebuie decât să pulverizați compoziția de două ori, pe parcursul a 10 zile.

ADVERTISEMENT
Tags: